Aki Ruotsala kolmannelle kaudelle KD:n puoluevaltuuston puheenjohtajana – ”Vapauksien puolustaminen voisi yhdistää politiikan eri kenttiä”

25.8.2019 klo 13:30 Politiikka Kristiina Kunnas

Aki Ruotsala valittiin kolmannelle kaksivuotiskaudelle Kristillisdemokraattien puoluevaltuuston puheenjohtajana.

– Iso kysymys meidän puolueessamme pitää uskaltaa kysyä ääneen. Miksei kannatuksemme kasva? puoluevaltuuston puheenjohtaja Aki Ruotsala sanoo.

34-vuotias Ruotsala on toiminut Kristillisdemokraateissa jo vuosikymmenen ja johtanut Kristillisdemokraattien puoluevaltuustoa neljän vuoden ajan.

–  Olemme pitkään etsineet kannatuksen kasvua. On kysymyksiä, mitkä pitää sanoa ääneen. Kuten, että miksei kannatuksemme kasva, vaikka pyrimme tekemään asiat oikein?

– Jos kannatus hieman laskisi, meillä olisi Suomen vaalijärjestelmä tuntien ehkä vain kaksi kansanedustajaa. Mikä olisi merkityksemme silloin?

– Meillä on vahvaa kokemuspääomaa, mutta samalla kasvava paine tuoda julkiseen keskusteluun myös uusia kasvoja – ja ajatuksia.

Ruotsala muistuttaa, että puolueen pitäisi maksimoida vaikuttavuutensa. Äänestäjiä on parhaimmillaan 120 000.

– Miten pystyisimme puolueena parhaimmin palvelemaan meidän äänestäjiämme, jotta he kokisivat, että heidän äänestyspäätöksensä eivät menisi hukkaan?

Ruotsala ajattelee, että tällä hetkellä politiikka polarisoituu ja puolueet hakevat uusia asemia. Ruotsala ei halua Kristillisdemokraattien ajelehtivan.

Ruotsala ei halua Kristillisdemokraattien ajelehtivan.

– Meidän pitäisi päättää, miten me suuntaamme omaa politiikkaamme. Mitkä olisivat meille parhaiten sopivat strategiset kumppanuudet? Meidän pitäisi löytää yhteistyökumppaneita ja tehdä kenties allianssisopimuksia.

– Kaikille kaikkea ja jokaiselle jotakin –linja ei enää toimi, Ruotsala huomauttaa.

Ruotsala korostaa, että hän ei suinkaan tarkoita puolueen lopettamista saati yhdistymistä jonkun muun puolueen kanssa.

– Jos voisimme saada esiin ajatukset ja arvot, voisimme puolueena edistää niitä entistä vahvemmin. Ensimmäinen kompromissi olisi valita se kumppani, jonka kanssa lähtisimme tähän kamppailuun, Ruotsala toteaa.

”Vapauksien puolustaminen voisi olla Suomen eri poliittisia kenttiä yhdistävä teema”

– Vapauksien puolustaminen voisi olla Suomen eri poliittisia kenttiä  yhdistävä teema, puoluevaltuustoa johtamaan uudelleen valittu Aki Ruotsala sanoo.

– Näitä puolustettavia ovat elinkeinovapaus, sananvapaus, uskonnonvapaus, mielipiteen vapaus, seurakuntien vapaus toimia, ihmisen vapaus menestyä työllä ja yrittämisellä ja perheiden vapaus päättää lasten hoidosta.

Aki Ruotsala

• 34-vuotias puoluevaltuuston puheenjohtaja
• hallintotieteiden ja kauppatieteiden maisteri
• aviomies ja kahden lapsen isä
• asuu Seinäjoella
• työskentelee Kuortaneen kunnan elinkeinovastaavana
• varakansanedustaja Vaasan vaalipiirissä

 

 

Ylös