KD:n varapuheenjohtajakisa: 1. varapuheenjohtaja Tiina Tuomela tavoittelee jatkokautta ja huolehtii heikoimmista

24.8.2019 klo 09:20 Politiikka Kristiina Kunnas

Erikoislääkäri ja KD:n 1. varapuheenjohtaja Tiina Tuomela kehittäisi puoluetta kristillisiä arvoja kunnioittavan yleispuolueen suuntaan. Kristillisten arvojen kärkeen hän listaa armo, lähimmäisenrakkauden ja heikoimmista huolehtimisen.

Olen 59-vuotias vantaalainen kaupunginvaltuutettu, sosiaali- ja terveyslautakunnan ja sisäilma-asioiden neuvottelukunnan jäsen, Uudenmaan vaalipiirin varakansanedustaja sekä maakuntavaltuutettu. Toimin KD:n 1. varapuheenjohtajana sekä KD Naisten puheenjohtajana. Olen aktiivisesti kirkollispolitiikassa. Olen Vantaan Asunnottomien Hyvinvoinnin Tuen (Vahti ry) puheenjohtaja. Teemme viikoittain ruokajakelua ja asumisneuvontaa. Olemme pääjärjestäjä vuotuisessa Asunnottomien yö-tapahtumassa Vantaalla.

Olen ammatiltani lastenlääkäri ja kierrän luennoimmassa esimerkiksi sisäilmaongelmista eri puolilla Suomea. Perheeseeni kuuluvat puoliso sekä kaksi jo täysi-ikäistä lastamme. Vipinää tuo perheemme seniorikoira Ria, pian 15v, ja tyttären hauvavauva Minni.

Vanhusasiainvaltuutetusta:

Sain toimia vuonna 2018 Vanhusasiainvaltuutettu Suomeen -kansalaisaloitteen veturina. Tällä teemalla kampanjoimme kaikki yhdessä ja saimme kasaan noin 43 000 allekirjoitusta. Uskon ahkeran työmme vaikuttaneen siihen, että hallitusohjelmassa on nyt kirjattuna kyseisen viran perustaminen. Koin tuolloin hienoa yhteishenkeä, kaikki puhalsimme yhteen hiileen ja innostuimme. Vastaavaa tarvitsemme jatkossakin. Intomme ja innostuksemme pitää näkyä ulospäin.

Kentällä on paljon tietoa ja taitoa eri aloilta. Kentän osaamista tuleekin nostaa vahvasti esille. Haluan kannustaa ja rohkaista jokaista nousemaan esiin. Haluan myös välittää armollisuutta toisiamme kohtaan.

Tarvitsemme uusia avauksia, jotka lähtevät kansalaisten tarpeista.

Omista sote-vahvuuksistaan:

Tuon osaamista sosiaali- ja terveydenhuollon kentältä. Erityisesti lasten, perheiden ja vanhusten asioihin olen perehtynyt ja niissä verkostoitunut.  Sisäilmaongelmaiset rakennukset ovat iso ongelma. Tässä olen asiantuntija.

Laajasta verkostostaan:

Naisjärjestön puheenjohtajana olen saanut verkostoitua laajasti. Toimin aktiivisesti europarlamentin EPP-ryhmän naisjärjestössä (EPPWomen). Ruoka-aputoiminta ja köyhyysasiat ovat lähellä sydäntäni. Puoluejohdon yhteistyötä tulee jatkossa tiivistää, työnjakoa selkiyttää ja sisäistä tiedotusta parantaa.

Puolueen ja kannatuksen kasvusta:

Tarvitsemme uusia avauksia, jotka lähtevät kansalaisten tarpeista. Tässä kenttäväkemme tieto-taitoa tulee hyödyntää. Meidän pitää olla rohkeita tuomaan mielipiteitämme esille. Meidän tulee murtaa media eli saada avauksiamme myös laajempaan tietoisuuteen. Meidän tulee olla räväkämpiä ja herättää median kiinnostus.

Kehittäisin puoluetta kristillisiä arvoja kunnioittavan yleispuolueen suuntaan. Kristillisistä arvoista suurin on armo, lähimmäisenrakkaus ja heikoimmista huolehtiminen.

Vastaukset kokonaisuudessaan: kd.fi
[email protected], puh 050 544 4634
Ylös