KD:n varapuheenjohtajakisa: Peter Östman tukisi varapuheenjohtajana puolueen puheenjohtajaa

24.8.2019 klo 09:22 Politiikka Samuli Rissanen

– Haluan nimenomaan olla tukemassa Sari Essayah’a tässä tilanteessa, varapuheenjohtajaksi hakeva Peter Östman kertoo oman päätöksensä vaikuttimista.

Puoluekokoukseensa valmistautuvissa kristillisdemokraateissa Essayah’n sairastuminen otettiin uutena tilanteena vastaan ja myös Östmaniin vedottiin, jotta tämä lähtisi mukaan hakemaan paikkaa varapuheenjohtajistossa.

– Sisäinen keskusteluilmapiiri vaikuttaa myös puolueen kannatukseen. Nyt tarvitsemme repivien keskustelujen sijaan rakentavia avauksia. Haluan olla edistämässä tällaista keskustelua.

Nyt tarvitsemme repivien keskustelujen sijaan rakentavia avauksia. Haluan olla edistämässä tällaista keskustelua.

Östman aikoo olla Essayah’n tukena kertämässä kenttää ja hankkimassa ehdokkaita tulevia kuntavaaleja silmällä pitäen.

– Haluaisin nähdä enemmän maalintekijöitä ja saada uusia ihmisiä toimintaan. Ja haluan enemmän ehdokkaita kuin aikaisemmin.

Östman muistuttaa, että menestyminen vaatii enemmän tekoja kuin puheita, mutta ei ole rakettitiedettä.

– Yhteydenottoja, puhelinsoittoja ja ihmisten sitoutumista. Uskon että minulla on tällä saralla annettavaa. Näissä asioissa on oltava aktiivinen jo nyt, Östman sanoo.

Hän panostaisi myös yhteishenkeen puolueessa.

– Sisäinen keskusteluilmapiiri vaikuttaa myös puolueen kannatukseen. Nyt tarvitsemme repivien keskustelujen sijaan rakentavia avauksia. Haluan olla edistämässä tällaista keskustelua.

Östman muistuttaa, että Sari Essayah on useissa kyselyissä ollut suomalaisten mielestä luotettavin puoluejohtaja.

Östman siirtääkin haasteen muille puolueen toimijoille.

– Meidän jokaisen on uskallettava pysähtyä kysymään itseltämme: Mitä minä voin tehdä jotta KD:n kannatus kääntyy nousuun.

Östman on 57-vuotias yrittäjätaustainen kolmannen kauden kansanedustaja Vaasan vaalipiiristä. Hän toimii Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän 2 varapuheenjohtajana.
Hän on eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen sekä Suuren valiokunnan että talousvaliokunnan varajäsen.
Ylös