KD:n varapuheenjohtajakisa: Jouni Koskela haluaa kentän äänen ja aktiivisen osaamisen näkyviin

24.8.2019 klo 09:16 Politiikka Kristiina Kunnas

Norppasuojelija Jouni Koskela toisi puoluejohtoon kristillisiin arvoihin perustuvan luonnonsuojelun asiantuntemusta sekä pienten kaupunkien, maaseudun ja haja-asutusalueiden ääntä.

Olen 56-vuotias biologi (FM). Asun vaimoni Marjan kanssa omakotitalossa Savonlinnan Pihlajaniemessä. Olen KD:n puoluehallituksen jäsen, Etelä-Savon piirin ja Savonlinnan paikallisosaston puheenjohtaja, sekä kaupunginvaltuuston 3. varapuheenjohtaja. Teen töitä Metsähallituksen suojelubiologina saimaannorpan suojelun ja kannan seurannan parissa.

Lempilauseitani ovat John F. Kennedyn Älkää kysykö, mitä maanne voi tehdä teidän hyväksenne – kysykää, mitä te voitte tehdä maanne hyväksi sekä kultainen sääntö Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille.

Harrastan lenkkeilyä, lintujen tarkkailua, mökkeilyä, marjojen poimimista sekä pelaan kaukalopalloa ja pöytätennistä. Sydäntäni lähellä ovat myös yhdistystoiminta, lukeminen, vapaaehtoistyöt seurakunnissa ja penkkiurheilu.

Vaikka olisimme joistakin asioista eri mieltä, ei kannata jäädä kritisoiden vierestä katselemaan ja puskista huutelemaan.

Keskinäisestä riitelystä:
Vaikka olisimme joistakin asioista eri mieltä, ei kannata jäädä kritisoiden vierestä katselemaan ja puskista huutelemaan. Asiat voivat riidellä, mutta meidän ei kannata haaskata energiaa keskinäiseen kinasteluun. Yhteishenki paranee yhdessä tekemällä ja osallistumalla puolueen toimintaan arkielämässä. Kentän ääni ja aktiivinen osaaminen hyödynnetään parhaiten tarjoamalla mahdollisuus käyttää itse kunkin osaamista paikallisosastoissa, piirijärjestöissä ja erityisjärjestöissä.

Ympäristönsuojelun ja maaseudun äänen tarpeesta:

Puoluejohdon yhteistyö lähtee toinen toistemme kunnioittamisesta ja arvostamisesta. Sama koskee myös suhtautumista eri puolueiden edustajiin. Puolueen kansanedustajissa on monien eri alojen osaajia, mutta ei ympäristönsuojelun ammattilaisia. Puoluejohdossa olisi hyvä olla sekä miehiä että naisia eri puolilta Suomea.

Toisin puoluejohtoon kristillisiin arvoihin perustuvan luonnonsuojelun asiantuntemusta sekä pienten kaupunkien, maaseudun ja haja-asutusalueiden ääntä. Toisaalta – usean vuoden ulkomailla asumisen ansiosta voisin tuoda puoluejohtoon myös laajempaa kansainvälistä näkökulmaa.

Paikallistoiminnan tärkeydestä:

Meidän on jatkettava yhteiskuntamme rakentamista Raamatusta ja kristillisestä perinteestä nousevien arvojen pohjalle. Tämä arvopohja erottaa meidät muista puolueista. Noin kymmenen prosentin kannatus voisi olla realistinen tavoite. Piirit ja osastot riutuvat aktiivisten tekijöiden puutteessa varsinkin muuttotappioalueilla. Haluaisin piristää paikallisosastojen toimintaa sekä jäsen- ja ehdokashankintaa koulutuksen ja muiden kannustuskeinojen avulla. Aktiivisuuden lisääntyminen paikallistoiminnassa näkyy kannatuksen kasvuna myös valtakunnallisissa vaaleissa.

Vastaukset kokonaisuudessaan: kd.fi
[email protected], puh 0400 188 825
Ylös