KD:n varapuheenjohtajakisa: Sirpa Pursiainen on sosiaalialan erityistaitaja

24.8.2019 klo 09:18 Politiikka Kristiina Kunnas

Sirpa Pursiaisen mielestä puolue tarvitsee osaamisrekisterin, jotta piilossa olevaa osaamista voidaan hyödyntää nykyistä paremmin. Hänen tavoitteenaan on rohkea KD, joka ei ole oikealla eikä vasemmalla, vaan asian ytimessä.

Olen naimisissa oleva 40-vuotias nainen ja yhteiskuntatieteiden maisteri, työskentelen sosiaali- ja terveysalan opettaja Pirkanmaalta. Sivutoimisesti olen kirjailija ja freelancer toimittaja. Olen ollut mukana puolueen toiminnassa yli 10 vuotta. Tällä hetkellä olen Pirkanmaan piirin puheenjohtaja, puoluehallituksen jäsen, Tampereen varavaltuutettu sekä KD naisten liittohallituksen jäsen. Aiemmin olen toiminut KD nuorten varapuheenjohtajana.

Puolueen kykyjen hyödyntämisestä:

Puolueen toimintaan jäsenet antavat ilmaiseksi omaa kallisarvoista aikaansa sekä varojansa yhteiseksi hyväksi ja tästä syystä on tärkeää muistaa antaa kiitosta ja kannustaa kaikkia. Tarvitsemme osaamisrekisterin, jotta piilossa olevaa osaamista voidaan hyödyntää nykyistä paremmin.

Meidän on saatava pidettyä äänestäjinä ja toimijoina arvokonservatiivit, joihin itsekin kuulun.

Omista vahvuuksistaan:

Vahva yhteiskunnallinen ja etenkin sosiaalialan osaaminen ovat asioita, joita puolueemme tarvitsee. Pirkanmaan sote-uudistuksen poliittisessa ohjausryhmässä olen saanut kiitosta kokonaisuuksien hahmottamisesta sekä sosiaali- ja terveysalan lainsäädännön ja palvelujärjestelmän tuntemisesta. Kirjailijatausta auttaa erilaisten julkilausumien ja poliittisten ohjelmien kirjaamisessa.

Organisointikykyni on vahva ja hahmotan laajat kokonaisuudet sekä eri asioiden vaikutukset toisiinsa. Pirkanmaalla teimme puolueen kannatukseen nähden onnistuneen vaalikampanjan (kannatus 5,7%, + 0,9%). Olen idearikas yhteistyöntekijä ja hoidan annetut vastuutehtäväni.

Arvokonservatismin tärkeydestä:

Yhteiskuntamme maallistuu ja puoluettamme tarvitaan arvojen vuoksi enemmän kuin koskaan ennen. Näen kuitenkin puolueen olevan tällä hetkellä melkoisessa kriisissä poliittisen kannatuksen suhteen. Meidän on saatava pidettyä äänestäjinä ja toimijoina arvokonservatiivit, joihin itsekin kuulun. Saadaksemme kannatuksen nousuun meidän pitää tehdä vahvaa oppositiopolitiikkaa ja terävöittää viestintäämme. Asiaosaamista puolueessamme on paljon, mutta se ei näy riittävästi ulospäin. Leveämmät hartiat vastuunkannossa ja kova työ, joka pohjautuu strategiaan, tuovat varmasti tulosta.

 

Vasemmalla tai oikealla olemisesta:

KD:n pitää nostaa vahvasti esille tulevaisuuden tekijöitä, kuten muut puolueet tekevät. Lisäksi pitäisi tehdä tarkka analyysi muiden puolueiden tekemästä vaalityöstä ja ottaa opiksi. Lisäksi puolueaktiiveja on kannustettava vaikuttajiksi taustayhteisöihin, jotka voivat olla vahvoina tukijoina tulevissa vaaleissa. Tavoitteena itselläni on rohkea KD, joka ei ole oikealla eikä vasemmalla, vaan asian ytimessä!

 

Vastaukset kokonaisuudessaan: kd.fi
[email protected], puh 040 737 0307
Ylös