KD:n varapuheenjohtajakisa: Viljami Haavisto edustaa muutosta ja nuorta voimaa

24.8.2019 klo 09:14 Politiikka Kristiina Kunnas

KD Nuorten pääsihteeri haluaa puolueen unohtavan ikiaikaiset päähänpinttymät.

Olen 22-vuotias Forssasta kotoisin oleva KD Nuorten pääsihteeri sekä Forssan seudun KD:n puheenjohtaja. Opiskelen teologiaa ja estetiikkaa Helsingin yliopistossa sekä klassista filologiaa sekä antiikin kulttuuria turun yliopistossa. Ennen työtäni puoluetoimistolla olen toiminut hyväntekeväisyysjärjestön projektipäällikkönä Project Ecole -hankkeessa, jossa rakensimme koulun Senegaliin. Päätoimitin myös Suomen vanhinta opiskelija- ja kulttuurijulkaisua Kyyhkystä sekä tällä hetkellä kristillisdemokraattisten nuorten äänenkannattajaa Arvosanaa.

Asetuin ehdolle eduskuntavaaleissa useiden pyyntöjen jälkeen. Vaikka henkilökohtainen vaalitulos ei ollut odotetunlainen, onnistuimme tavoitteessa Päivi Räsäsen läpimenossa. Vaalityöskentelylläni oli myös vaikutusta. Vaalien jälkeen avattiin keskustelu paikallisen työmatkaliikenteen tehostamisesta Helsingin suuntaan. Vaikutustyöni seurauksena Forssassa otettiin käyttöön uusi työmatkalippu ja vuorovälejä tiivistettiin.

Varapuheenjohtajaehdokkaana koen edustavani muutosta ja nuorta voimaa. Puolueen on unohdettava ikiaikaiset ”päähänpinttymät” ja keskittyä kehittymään 2020-luvun puolueeksi. On kirkaskatseisen aatteen palon aika.

Erityisjärjestöistä:

KD Nuoret ja KD Svenska nähdään puolueen väen silmissä usein hieman irrallisina. Varsinkin nuoret ovat tottuneet kuulemaan varsin raskasta kritiikkiä omilta ja sananparsia, kuten ”mitä ne nuoret taas ovat keksineet” ja ”ensin nuuska ja kannabis, nyt tämä”. Tästä tulisi päästä eroon ja nähdä kaikki puolueen osat samaan kassaan työskentelevinä.

KD Nuoret on jo vuosia ollut yksi nopeimmin kasvavista poliittisista nuorisojärjestöistä. Yleisen trendin aikana, jolloin jäsenyys ei enää kiinnosta nuoria, olemme onnistuneet säilyttämään varsin positiivisen jäsenkehityksen.

KD Nuorista:

KD Nuoret on jo vuosia ollut yksi nopeimmin kasvavista poliittisista nuorisojärjestöistä. Yleisen trendin aikana, jolloin jäsenyys ei enää kiinnosta nuoria, olemme onnistuneet säilyttämään varsin positiivisen jäsenkehityksen. Kuitenkaan sama ei näy puolueessa. Olen aitiopaikalla nuorisojärjestömme ainoana palkattuna työntekijänä saanut seurata järjestömme onnistunutta työtä ja uskon, että voisin tuoda uutta näkökulmaa myös puoluejohdon työskentelyyn. Kaiken lisäksi olen nuori ja tulen alunperin täysin puolueen perinteisen kannattajakentän ulkopuolelta. Minulla on vielä riittävän  tuoreet silmät arvioimaan puoluetta.

 

Tulevaisuudesta:

Puoluekokousaloitteeni käsittelee aihetta ja siinä esitän, että on tehtävä tutkimus muista sisarpuolueistamme ja heidän tilanteesta, missä on onnistuttu ja missä ei. On kuljettava myös vahvemmin kohti eurooppalaista kristillisdemokratiaa. Kantoja pitää terävöittää ja puolueen on tehtävä myös odottamattomia avauksia. Myös nuorille on tarjottava kanava osoittaa osaamistaan.

Vastaukset kokonaisuudessaan: kd.fi
[email protected], puh 045 137 6021

 

Ylös