Lääkäri-kansanedustaja Sari Tanus jatkaa eduskunnan terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen ryhmän varapuheenjohtajana

17.9.2019 klo 09:11 Politiikka Samuli Rissanen

Kansanedustaja Sari Tanus jatkaa viime kauden tapaan eduskunnan terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen ryhmän varapuheenjohtajana.

– Kentän tilanne, toiveet, tarpeet, näkemykset ja monet alan tutkimustulokset tulevat SOSTE:n kautta joustavasti ryhmään, hän kertoo.

Kansanedustaja Sari Tanuksen kausi eduskunnassa on alkanut rivakasti. Hän jätti heti syyskauden alkajaisiksi lakialoitteet keliakiakorvauksen ja työeläkkeiden puoliväli-indeksin palauttamisesta.

Tanus valittiin niin ikään jatkamaan eduskunnan terveyden- ja hyvinvoinnin edistämisen ryhmän varapuheenjohtajana, kun ryhmä kokoontui ensimmäistä kertaa viime kevään eduskuntavaalien jälkeen järjestäytymiskokoukseensa perjantaina 13.9.

Puheenjohtajakseen ryhmä valitsi kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropposen.

– Olen iloinen, että viime kauden hyvä ja hedelmällinen yhteistyö jatkuu, Tanus sanoo.

Ryhmän tarkoituksena on lisätä terveyden edistämiseen ja terveyserojen kaventamiseen sekä hyvinvoinnin lisäämiseen liittyvää tietoutta poliittisen päätöksenteon tueksi

Hän kertoo KD-Lehdelle, että ryhmä toimii tiiviissä yhteistyössä SOSTE:n eli Suomen sosiaali-ja terveys ry:n kanssa, mikä kokoaa laajan joukon toimijoita.

– Kentän tilanne, toiveet, tarpeet, näkemykset ja monet alan tutkimustulokset tulevat SOSTE:n kautta joustavasti ryhmään.

Eduskunnan terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen ryhmän tarkoituksena on lisätä terveyden edistämiseen ja terveyserojen kaventamiseen sekä hyvinvoinnin lisäämiseen liittyvää tietoutta poliittisen päätöksenteon tueksi.

Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen ryhmään on kuulunut kansanedustajia kaikista eduskuntaryhmistä. Ryhmä toimii tiiviissä yhteistyössä SOSTE Suomen sosiaali- ja terveys ry:n kanssa.

Ylös