Oppositio voitti hallituksen köydenvedossa – Eduskunnassa menossa liikuntapäivä

19.9.2019 klo 11:56 Politiikka Kristiina Kunnas

Oppositio vei tällä kertaa voiton köydenvedossa, ja hallituksen oli tyytyminen tappioon. Eduskuntatalon edessä käyty kisa aloitti eduskunnan liikuntapäivän.

Ei aina se voima, vaan se taktiikka! Ehkä opposition taktiikkaa oli laittaa köydenvetoporukan kärkeen raskaan sarjan voimanostajana palkittu Ano Turtiainen, perussuomalaisten ensimmäisen kauden edustaja Kaakkois-Suomen vaalipiiristä Juvalta. Hän pelotti vastustajaa jo järkälemäisellä koollaan.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah, maailman- ja euroopanmestaruuksien saavuttaja hänkin, tyytyi kannustusjoukon vetäjäksi.

Hänen takanaankin oli palkittu urheilija, Varsinais-Suomen Kike Elomaa. Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah, maailman- ja euroopanmestaruuksien saavuttaja hänkin, tyytyi kannustusjoukon vetäjäksi. Kansanedustaja Peter Östman oli pukeutunut pukuun, ja vitsaili olevansa joukkueenjohtaja. Östman avaa iltapäivällä Pikkuparlamentissa järjestettävän Israel-seminaarin. Östman on eduskunnan Israel-ystävyysryhmän puheenjohtaja.

Varapuhemies Tuula Haatainen toimi kisan päätuomarina ja kuuluttajana. Hän kertoi yleisölle ja vetäville joukkueille, että kilpailu ratkeaa paras kolmesta -tapaan, eli kahdella voitolla pääsee mestariksi.

Kummassakin joukkueessa oli kuusi jäsentä. Ensimmäisen erän voitti oppositio näytöstyyliin. Toisessa erässä tarvittiin jo muutamaa hetkeä pidempi yritys, mutta sekin kääntyi opposition voimanäytökseen.

Köydenvedon ylituomari, varapuhemies Tuula Haatainen tarkistaa köyden oikean paikan. (Kuva Kristiina Kunnas)

Eduskunnan liikuntapäivän aloittaneeseen köydenvetotapahtumaan osui upean aurinkoinen syysaamu. (Kuva Kristiina Kunnas)

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja ja 1. varapuheenjohtaja eli kansanedustajat Sari Essayah ja Peter Östman olivat tällä kertaa kannustamassa, eivätkä osallistuneet opposition köydenvetojoukkueeseen. (Kuva Kristiina Kunnas)

Ylös