Järjestöpäällikkö Mikko Rekimies hakee Kristillisdemokraattien puoluesihteeriksi: ”Halu vaikuttaa puolueen menestykseen ajaa minua”

20.9.2019 klo 16:36 Politiikka Kristiina Kunnas

Järjestöpäällikkö Mikko Rekimies on ehdolla Kristillisdemokraattien puoluesihteeriksi, joten hän haastaa nykyisen puoluesihteerin Asmo Maanselän.

Kristillisdemokraattien puoluesihteerin määräaikainen tehtävä on jälleen haussa. Kaksivuotisesta pestistä päättää puoluevaltuusto marraskuussa.

Järjestöpäällikkö Mikko Rekimies on ehdolla puoluesihteerin tehtävään. Hän siis haastaa tehtävässä vuodesta 2011 olleen Asmo Maanselän.

– Tosin en hakuilmoitusta jättäessäni ollut kuullut, hakeeko Maanselkä jatkokautta.

– Lähtökohta mukanaololle kisassa on se, että niin moni on kysynyt ja pyytänyt hakemaan.

–  Tietenkin tarvitaan molempia: sekä tukijoita, että omaa motivaatiota, Mikko Rekimies naurahtaa.

Rekimies on toiminut kahdeksan vuoden ajan puolueen järjestöpäällikkönä. Kenttätoiminta ja puolueen aktiivitoimijat, tapahtumat ja vaalityö ovat tulleet tutuiksi. Hänet tunnetaan tunnollisena, nopeana ja palvelualttiina järjestöpäällikkönä, joka ratkaisee pulmat ja organisoi tehokkaasti ja notkeasti isojenkin kokousjärjestelyjen monimutkaiset vyyhdit.

Rekimies on tuttu puolueen kenttätyössä, sillä hän vierailee laajasti eri puolilla Suomea, kannustaa ja tukee vaalityössä sekä kampanjoissa, ja kouluttaa tapahtumissa.

Puoluesihteeriksi hakemisen taustalla on voimakas halu vaikuttaa siihen, että puolue menestyisi mahdollisimman hyvin kannatusmittauksissa sekä vaaleissa.

– Sekä tietenkin halu olla mukana vaikuttamalla myös poliittisesti. Tavoitteenamme pitää olla ihmisten parempi hyvinvointi, etenkin heikossa asemassa olevista on pidettävä paremmin huolta.

Mikko Rekimies kuuluu niihin toimijoihin, joita ei näytä lainkaan rasittavan se, että työ kulkee mukana vapaa-ajassa, ikään kuin harrastuksena.

– Totta se on, että seuraan vapaa-ajallakin yhteiskunnallisia asioita ja luen, sekä pidän silmällä esimerkiksi keskustelupalstaa. Siinä olen kaksoisroolissa: mukana kiinnostavassa keskustelussa ja moderoijana.

– Tämä elämäntyyli sopii minulle. Saan voimaa siitä, että on niin ihania ihmisiä puolueessa. Siksi sitä haluaa antaa kaikkensa myös vapaa-ajalla – vapaaehtoisaktiivithan tekevät kaiken töittensä ja perhe-elämänsä ohessa. Erityisesti pidän työskentelystä erilaisten ihmisten kanssa.

Saan voimaa siitä, että on niin ihania ihmisiä puolueessa. Siksi sitä haluaa antaa kaikkensa myös vapaa-ajalla – vapaaehtoisaktiivithan tekevät kaiken töittensä ja perhe-elämänsä ohessa.

Puolueeseen Rekimies tuli aikanaan silloisen tyttöystävänsä vaikutuksesta. Kuntavaaleista 2008 lähtien hän on itse ollut aktiivitoimija.

– Puolueen jäsenyys on edelleen tärkeä asia etenkin KD:n paikallisosastoille sekä rahallisesti että toiminnallisesti. Puolueelle on iso merkitys saada sitoutuneita aktiivitoimijoita, mutta moni myös kokee olevansa mukana merkityksellisessä toiminnassa.

– Tietenkin puolueen kannalta kaikkein oleellisinta on saada äänestäjiä lisää.

Rekimies on huomannut, että etenkin nuoret ja nuoret aikuiset lähtevät helpommin mukaan vaikkapa pop-up-tapahtumiin kuin sitoutuvat hallinnollisiin tehtäviin.

– Mutta vaaleissa on oltava mahdollisimman paljon ja laaja kirjo erilaisia henkilöitä ehdolla ja tukitehtävissä, Rekimies huomauttaa.

Miksei Rekimies sitten voisi jatkaa vaikuttajana nykyisessä tehtävässään?

– Haluaisin olla vaikuttamassa myös poliittisesti, olla mukana eri poliittisen sisällön ryhmissä sekä tekemässä kannanottoja ja avauksia.

– Vaalityö on aloitettava mahdollisimman ajoissa. Ensi vuosi on vielä vaaliton vuosi, nyt on erittäin hyvää aikaa kehittää viestintää ja järjestää tehokkaasti koulutuksia.

– On myös osattava katsoa kannatuksen ja vaalituloksen taakse realistisesti, Rekimies vaatii.

– Kaiken tekemisen taustalla pitäisi olla kolme ohjenuoraa: miten voimme nostaa kannatustamme, miten voimme menestyä paremmin vaaleissa ja miten voimme poliittisesti vaikuttaa vahvemmin. Kristillisdemokratia on aate, joka meidän on saatava myytyä paremmin ja tehokkaammin äänestäjille. Muutenkin haluaisin saada puolueeseemme enemmän yrittäjämäistä ajattelua kannatuksen nostoa varten.

– Kaikkeni teen puolueen menestymisen eteen, Rekimies lupaa.

Mikko Rekimies

• KD:n järjestöpäällikkö
• työskennellyt useissa eri esimiestehtävissä
• hakee puoluesihteeriksi – puoluevaltuusto valitsee puoluesihteerin marraskuussa 2019
• perheeseen kuuluu poika, puoliso ja puolison kaksi lasta; avioliitto solmitaan 31.12.2019
• harrastaa uintia, ulkoilua ja elokuvia
• näkyy tv-tuotannoissa (kuten Keisari Aarnio) avustajana sekä mainoskasvona

 

Ylös