Annika Lyytikäinen ehdolla KD Nuorten uudeksi puheenjohtajaksi

21.9.2019 klo 09:33 Politiikka Merja Eräpolku

KD Nuorten toinen varapuheenjohtaja Annika Lyytikäinen on ehdolla nuorisojärjestön puheenjohtajaksi. Lokakuun lopussa Vaasassa järjestettävässä vuosikokouksessa valitaan uusi Nuorten puheenjohtaja luotsaamaan järjestöä Aleksi Sarasmaan jättäessä tehtävänsä.

Kouvolalainen Annika Lyytikäinen kertoo oppineensa paljon väistyvältä puheenjohtajalta. Hän on saanut tehtävässään tavata paljon puolueen ja nuorisojärjestön nuoria sekä pohjoismaisista sisarjärjestöistä.

Monien kyselyjen ja suuren kannustuksen jälkeen Lyytikäinen päätti lähteä tavoittelemaan puolueen puheenjohtajuutta.
– Toivottavasti saadaan kunnon kisa pitkästä aikaa ja paljon väkeä vuosikokoukseen. Kuka valitaankin, Aleksin saappaat tulevat olemaan vaikea täyttää, hän toteaa.

Aleksi Sarasmaa on tyytyväinen, että tehtävä herättää kiinnostusta ja toivoo myös kisaa puheenjohtajuudesta.
– Toivottavasti Vaasan vuosikokouksessa saadaan aikaan tiukka, mutta hyvähenkinen puheenjohtajakisa.

– Pyrkisin tekemään jatkossakin vahvaa ja jäsenistömme asiantuntijuutta hyödyntävää poliittista työtä. Näen Nuorten yhtenä keskeisimmistä tehtävistä myös puolueen lobbaamisen nuorten kristillisdemokraatien näkökulmasta. Tätä varten meillä kai erityisjärjestöt onkin, Lyytikäinen sanoo KD-Lehdelle.

– Haluaisin keskittyä myös KD Nuorten osallistavuuteen eli siihen, että toisaalta saataisiin lisää jäseniä, mutta toisaalta mietittäisiin työkaluja siihen, miten saataisiin lisää tavallisia rivijäseniä osallistumaan aktiivisemmin toimintaamme, erityisesti nuorisopiirien tasolla.

Näen Nuorten yhtenä keskeisimmistä tehtävistä myös puolueen lobbaamisen nuorten kristillisdemokraatien näkökulmasta. – Annika Lyytikäinen

– Luulen yhden avaimen löytyvän siitä, että KD Nuorilla pitäisi olla vielä enemmän piiritapahtumia, Arvosanaa, podcastia ja muuta sellaista loputtoman piiribyrokratian rinnalla.

Lyytikäinen haluaa korostaa KD Nuorten tärkeää merkitystä myös verkostona keskustaoikeistolaisille arvokonservatiivisille nuorille.
– Emme ole olemassa ainoastaan ”yleisöä” tai julkista keskustelua varten, vaan myös toisiamme.

Annika Lyytikäinen on kasvanut kaksikielisessä kaakkoissuomalaisessa perheessä ja käynyt aina ruotsinkielistä koulua täysin suomenkielisessä ympäristössä.
– Jos minut valitaan KD Nuorten puheenjohtajaksi, ruotsinkielisyyteni tulee näkymään myös kaksikielisessä KD Nuorissa, hän lupaa.

Annika Lyytikäinen

  • 23-vuotias (s. 1995) suomenruotsalainen muusikko-taloustieteilijä Kouvolasta

  • tekee maisteriopintoja Sibelius-Akatemiassa ja ruotsinkielisessä kauppakorkeakoulussa Hankenissa

 

 

Ylös