”Virheellistä suuruuden ihannointia ja keskittämistä”-Kristillisdemokraatit vastustavat Saimaan maakunnan perustamista

27.9.2019 klo 08:41 Politiikka Samuli Rissanen

– Ehdotus maakuntien hallinnollisesta yhdistämisestä Saimaan maakunnaksi perustuu virheelliseen suuruuden ihannointiin, joka suosisi keskittymistä ja jättäisi reuna-alueet entistä heikompaan asemaan, Etelä-Savon Kristillisdemokraatit linjaavat.

Etelä-Savon Kristillisdemokraatit vastustavat  Saimaan maakunnan perustamista.

KD:n Etelä-Savon piirijärjestöstä muistutetaan, että kullakin maakunnalla on omat erityispiirteensä ja vahvuutensa, joihin alueellinen kehitys voi nojata.

Ehdotus perustuu virheelliseen suuruuden ihannointiin, joka suosisi keskittymistä ja jättäisi reuna-alueet entistä heikompaan asemaan

– Ehdotus maakuntien hallinnollisesta yhdistämisestä Saimaan maakunnaksi perustuu virheelliseen suuruuden ihannointiin, joka suosisi keskittymistä ja jättäisi reuna-alueet entistä heikompaan asemaan, piirijärjestön kannanotossa todetaan.

Etelä-Savon kristillisdemokraatit kannattavat kuitenkin Kaakkois-Suomen maakuntien yhteistyön tehostamista Saimaan alueen matkailun ja koulutustarjonnan alueella.

Yhteistyötä tulisi kuitenkin kehittää vapaaehtoiselta pohjalta niillä aloilla, joilla yhteistyöstä on saatavissa konkreettista hyötyä.

– Vaikka Saimaa yhdistää kolmea alueen maakuntaa, se myös vaikeuttaa yhteistyötä pitkien etäisyyksien ja hankalien liikenneolojen vuoksi, kristillisdemokraatit muistuttavat.

 

Ylös