”Järkyttävä, täysin tuomittava hyökkäys”

1.10.2019 klo 17:11 Politiikka Samuli Rissanen

Kuopion tapahtumat järkyttivät välikysymystä puivaa eduskuntaa.

– Väkivallanteko järkyttää. Se on täysin tuomittava hyökkäys opiskelijoita ja opettajaa kohtaan, osanottoni omaisille, kristillisdemokraattien puheenjohtaja ja Savo-Karjalan vaalipiirin kansanedustaja Sari Essayah sanoo.

Välikysymystä puiva eduskunta järkyttyi Kuopion väkivallanteoista, jotka vyöryivät uutisvirtaan edustajien ensimmäisten puheenvuorojen alla.

Eduskuntaryhmä toisensa perään esittikin alkuiltapäivästä osanottonsa Kuopion väkivallantekojen uhrin omaisille.

– Osanottomme kuolleen läheisille, ja paikalla olleille opiskelijoille ja henkilökunnalle voimia asian käsittelyyn, kristillisdemokraattien ryhmäpuheenvuoroa pitämään tullut Peter Östman sanoi puheensa alkajaisiksi.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah puolestaan kertoo järkyttyneensä vaalipiirinsä tapahtumista.

– Kuopion väkivallanteko järkyttää. Se on täysin tuomittava hyökkäys opiskelijoita ja opettajaa kohtaan, osanottoni omaisille, Essayah kirjoittaa Twitter-viestissään.

Itä-Suomen poliisi on tiedottanut, että syntyperäistä suomalaismiestä epäillään murhan yrityksestä sekä useista muista väkivaltarikoksista sekä niiden yrityksistä.

Mies käytti teräasetta ja oli varustautunut ampuma-aseella.

Kauppakeskus Hermanissa sijaitsevissa Savon ammattiopiston tiloissa tapahtuneessa väkivallanteossa yksi ihminen on kuollut ja kymmenen loukkaantunut. Kaksi loukkaantuneista on saanut vakavia vammoja.

Ylös