Ylen gallup: Ps repi kaulaa muihin, Sdp sukelsi ja keskusta nousi aallonpohjasta

3.10.2019 klo 07:50 Politiikka Samuli Rissanen

Perussuomalaiset repii kaulaa muihin Ylen tuoreessa puoluekannatusmittauksessa. Myös keskustan pitkään luisussa ollut kannatus elpyi. Päähallituspuolue Sdp:n kannatus on laskussa; hallituspuolueista vain Vihreät on nostanut kannatustaan vaalien jälkeen.

Perussuomalaisten asema kannatusmittausten ykköspuolueena on vankistunut entisestään, kertoo Ylen gallup. Ps lisäsi kannatustaan edelliskuusta 0,3 prosenttiyksiköllä ja pitää kärkipaikkaa 20,9 prosentin kannatuksella.

Kaula kakkoseksi kirineeseen kokoomukseen on on venähtänyt jo lähes neljään prosenttiyksikköön. Kokoomusta kannatti syyskuussa 17,1 prosentia suomalaisista.

Kuukauden isoimmasta pudostuksesta vastasi pääministeripuolue Sdp, jonka kannatus suli 1,3 prosenttiyksiköllä 15,6 prosenttiin.

Kuukauden isoimmasta pudotuksesta vastasi puolestaan pääministeripuolue Sdp, jonka kannatus suli 1,3 prosenttiyksiköllä 15,6 prosenttiin.

Hallituspuolueista vain vihreät on kasvattanut kannatustaan vaalien jälkeen. Puolue jatkaa syyskuun mittauksessa neljäntenä lähes muuttumattomalla 14,5 prosentin kannatuksella.

Keskustan alamaissa ollut kannatus elpyi. Syyskuussa Katri Kulmunin puheenjohtajakseen valinnut puolue nousi viime kuun aallonpohjasta 1,2 prosenttiyksikköä ja on nyt 12,8 prosentissa.

Vasemmistoliiton kannatus on pyörinyt syyskauden alkajaisiksi kahdeksan prosentin molemmin puolin, nyt puoluetta kannattaa 7,9 prosenttia.

Pienimmän hallituspuolueen Rkp:n kannatus on nyt 3,9.

Kristillisdemokraattien kannatus syyskuussa oli 3,7 prosenttia.

Puolueeksi rekisteröintiä odottavan Liike Nytin kannatus oli puolestaan 1,6 prosenttia.

Ylen gallupin toteutti Taloustutkimus, joka haastatteli 9.9.-1.10. välisenä aikana 2 446 ihmistä.

Ylös