– Virossa maksetaan Suomea runsaammat lapsilisät ja myös vauvarahaa, Päivi Räsänen muistuttaa

8.10.2019 klo 14:04 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen on nostanut budjettikeskustelussa esiin syntyvyyden romahduksen, joka rapauttaa hyvinvointiyhteiskuntaa, kilpailukykyä ja eläkejärjestelmän kestävyyttä.

Kristillisdemokraatit ovat nostaneet vahvasti syntyvyyden ja lapsi-ja perhepoltiikan esiin, kun eduskunta ruotii pääministeri Antti Rinteen hallituksen ensimmäistä budjettia. Kansanedustaja Päivi Räsänen muistutti syyskuun lopulla julki tulleesta entistäkin synkemmästä väestöennusteesta.

– Olemme todella saaneet tuoreita katastrofilukuja. Jos emme saa tätä korjattua, edessä on hyvinvointiyhteiskunnan, kilpailukyvyn, eläkejärjestelmän kestävyyden ja myös ilmastopäätösten torjunnan kyvykyyden rapautuminen, Räsänen listasi.

Kaksi vuotta sitten Virossa monikertaistettiin lapsilisät niin, että kolmen lapsen perhe saa kuukaudessa lapsilisää 500 euroa ja sen lisäksi 300 euron kertaluonteisen vauvarahan.

Hän muistuttaa, että kaksi vuotta sitten Virossa monikertaistettiin lapsilisät niin, että kolmen lapsen perhe saa kuukaudessa lapsilisää 500 euroa ja sen lisäksi 300 euron kertaluonteisen vauvarahan.

Suomessa kolmen lapsen perheessä lapsilisä on 340 euroa.

– Kun vielä ottaa huomioon, millaiset tuloerot näillä mailla on. Virossa syntyvyys saatiin nousuun, eikö nyt olisi aika panostaa väestö ja perhepolitiikkaa, Räsänen patisti hallitusta.

Ylös