– Maan asiat eivät ratkea sillä, että hallitus ja perussuomalaiset haukkuvat toisiaan vaan avainkysymys on työllisyystavoitteen saavuttaminen, Peter Östman sanoo

9.10.2019 klo 13:41 Politiikka Samuli Rissanen

Eduskunta on jatkanut tänään ensi vuoden budjetin käsittelyä. Budjettia käsitellään eduskunnan suuressa salissa koko viikon, jonka jälkeen budjetti menee eri valiokuntiin käsiteltäväksi.

KD:n Peter Östman muistutti, että avainkysymys on saavuttaako hallitus 75 prosentin työllisyysasteen.

– Tämän maan asioita ei saada ratkaistua sillä, että hallituspuolueet haukkuvat perussuomalaisia tai että perussuomalaiset haukkuvat hallitusta, vaan avainkysymys on nimenomaan siinä, että hallitus on asettanut tavoitteeksi 75 prosentin työllisyysasteen, kristillisdemokraattien Peter Östman sanoi budjettikeskustelussa.

– Koulutetaanko tällä hetkellä oikeita ihmisiä oikeisiin tehtäviin, kun kerran on olemassa tällaista ylitarjontaa tietyissä ammateissa

Hän muistutti, että työllisyystavoitteen saavuttaminen on perusehto sille, että pystymme ylläpitämään hyvinvointivaltiomme ja peruspalvelut nykytasolla, ja että samalla valtiontalous pysyy edes tyydyttävällä tasolla.

– Jos tässä hallitus epäonnistuu, niin hallituksen tulevaisuuden investoinnit muuttuvat tulevaisuuden velaksi, hän sanoi.

Östman muistuttaa, että Suomessa on edelleen 400 000 työtöntä, jotka pitäisi saada työelämään. Samalla tietyissä ammateissa työvoimasta on ylitarjontaa.

– Koulutetaanko tällä hetkellä oikeita ihmisiä oikeisiin tehtäviin, kun kerran on olemassa tällaista ylitarjontaa tietyissä ammateissa, hän kysyy.

 

Ylös