– Monissa kunnissa ollaan menossa yt-neuvotteluihin eikä sotesta ole vielä mitään tietoa, Sari Essayah tuohtui

9.10.2019 klo 14:02 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah muistuttaa hallitusta siitä, että tärkeät suuret rakenteelliset uudistukset antavat edelleenkin odottaa itseään.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah on muistuttanut hallitusta keskeneräisiksi jääneistä suurista hankkeista. Eduskunta on tänään koolla aamusta iltaan ja ruotii koko viikon pääministeri Antti Rinteen ensimmäistä budjettia.

– Eilen illalla istuin kotikuntani valtuustossa tekemässä vaikeita päätöksiä. Siellä jouduttiin toteamaan, että kuntatalous on, niin siinä kunnassa kuin monessa muussa, kuralla, mikä johtuu siitä, että näitä sote-päätöksiä ei ole tiedossa vieläkään, Essayah sanoi.

Monissa kunnissa ollaan menossa yt-neuvotteluihin eikä ole mitään tietoa siitä, mihin suuntaan hallitus on viemässä sote-uudistusta.

Hänen mukaansa monissa kunnissa ollaan menossa yt-neuvotteluihin eikä ole mitään tietoa siitä, mihin suuntaan hallitus on viemässä sote-uudistusta.

– Jopa valtiovarainministeriön virkamiesten ulostulossa sanottiin, että laskelmissa esimerkiksi ei millään tavalla ole voitu ottaa huomioon mahdollista sote-uudistusta, koska ei ole mitään sellaista mallia olemassakaan. Onko tulossa sote-uudistusta, onko tulossa sotu-uudistusta? Mikä näitten aikataulu on, Essayah peräänkuulutti.

 

Ylös