– Miten varmistatte, että turvapaikkaprosessi ei turhennu kakkoskaistan vuoksi, Päivi Räsänen kysyi ministeri Ohisalolta

10.10.2019 klo 17:12 Politiikka Samuli Rissanen

– Millä tavalla varmistatte sen, että turvapaikkaprosessi, jossa päätetään se saako henkilö oleskelulupaa vai ei, ei turhennu kakkoskaistan takia, Päivi Räsänen kysyy sisäministeri Maria Ohisalolta.

Kansanedustaja Päivi Räsänen sanoi eduskunnan kyselytunnilla kiinnittäneensä huomiota sisäministeri Maria Ohisalon puheessa siihen, että hallitus valmistelisi, että kielteisen turvapaikanhakijat saaneet voisivat ikään kuin saada toisen kaistan oleskeluluvan saamiseksi.

Tämä on tälläkin hetkellä mahdollista, että henkilö voi hakea työperäistä oleskelulupaa, Räsänen muistutti.

– Mutta mikä on tämä uusi kaista ja millä tavalla huolehditte siitä, että kaksi maahanmuuton osa-aluetta pysyvät toisistaan erillään, niin kuin hallitus on vakuuttanut.

– Mutta mikä on tämä uusi kaista ja millä tavalla huolehditte siitä, että kaksi maahanmuuton osa-aluetta pysyvät toisistaan erillään, niin kuin hallitus on vakuuttanut. Millä tavalla varmistatte sen, että turvapaikkaprosessi, jossa päätetään se, saako henkilö oleskelulupaa vai ei, ei turhennu kakkoskaistan takia, Räsänen kysyi.

– On selvää, että on erikseen työlupa ja turvapaikkaprosessit. Täytyy katsoa tilanteet, jossa ihmiset ovat täällä jo työllistyneet, ei siitä ole hyötyä, että ihmiset odottavat uudestaan ja uudestaan, sisäministeri Maria Ohisalo vastasi.

Ylös