Varsinais-Suomen KD piti syyskokouksensa – ”Kuntavaaleihin alettu jo valmistautua”

20.10.2019 klo 15:43 Kenttätoiminta Kristiina Kunnas

Puolueen 1. varapuheenjohtaja Peter Östman haastoi Varsinais-Suomen Kristillisdemokraatit kuntavaalitaistoon jo nyt. Vaalit käydään keväällä 2021.

Peter Östman haastoi piiriä ja Varsinais-Suomen paikallisosastoja valmistautumaan kuntavaaleihin jo nyt. Vaasan vaalipiirin luotolainen kansanedustaja ja Kristillisdemokraattien 1. varapuheenjohtaja Östman tunnetaan vaalistrategikkona ja innokkaana ehdokashankkijana.

– Erityisesti pitää panostaa isoihin ehdokasmääriin. Mitä enemmän on ehdokkaita, sitä enemmän tulee ääniä ja valtuutettujen paikkoja. KD:n kannatus nousee vain sillä, että jokainen antaa omaa panostaan KD:n toimintaan, Östman muistutti.

– KD kun ei nouse sillä, että kritisoimme omia, vaan sillä, että lähdemme yhdessä määrätietoisesti tekemään työtä.

KD kun ei nouse sillä, että kritisoimme omia, vaan sillä, että lähdemme yhdessä määrätietoisesti tekemään työtä.

Puolueen järjestöpäällikkö Mikko Rekimies esitteli piirikokousväelle Oulun puoluekokouksessa hyväksyttyjä puoluekokousaloitteita. Hän kertoi, miten niitä viedään eteenpäin.

– Ensi vuonna valmistaudumme vaaleihin, mutta vaaleja ei vielä käydä. Joten koulutuksille ja poliittisten teemaryhmien työlle on mainiosti aikaa.

– Teemaryhmien kautta saamme puolueen jäsenten ja aktiivitoimijoiden osaamista koko puolueen käyttöön, Rekimies totesi.

Järjestöpäällikkö muistutti, etteivät erinomaiset poliittiset ohjelmat ja kannanotot vielä riitä, vaan kyse on ennen kaikkea viestinnän tehokkuudesta.

– Meidän pitää saada asiat vietyä potentiaalisten äänestäjille. Erityisesti tiedottaminen eri medioiden suuntaan pitää olla jatkuvaa, samoin kuin yhteydenpito toimittajiin. Sosiaalisen median eri kanavat tuovat tapahtumille näkyvyyttä. Myös tilaisuuksien järjestäminen vaalien välillä luo pohjaa saada uusia äänestäjiä sekä uusia jäseniä puolueeseen mukaan, Rekimies kertoi.

Puoluesihteeri Asmo Maanselkä esitteli KD:n sisarpuolueiden toimintaa ja Kristillisdemokraattien kansainvälistä toimintaa.

Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajaksi ensi vuodelle valittiin Mimosa Helander ja uudeksi varapuheenjohtajaksi Suvi Ollilainen.

 

Juttua muokattu maanantaina 21.10. klo 11.32; vaihdettu jutun kuvaksi tuoreen puheenjohtajan Mimosa Helanderin kuva.
Ylös