– Lapin matkailutulojen pitäisi hyödyttää koko maakuntaa, Tunturi-Lapin kristillisdemokraatit muistuttavat

21.10.2019 klo 09:03 Kenttätoiminta Samuli Rissanen

Tunturi-Lapin Kristillisdemokraattien kokous pidettiin Kittilässä viikonloppuna.

Kokouksessa pohdittiin niin Lapin matkailutulojen jakautumista, yrittäjien asemaa kuin sananvapauttakin, jonka todettiin olevan kaventunut, jopa ahtaammaksi kuin ”kylmän sodan aikoina Suomessa”.

Tunturi-Lapin KD osaston valtuutettuja sekä aktiivijäseniä kokoontui viikonloppuna laajalta alueelta Kittilään.

Tunturi-Lapin kristillisdemokraattien puheenjohtajana jatkaa Outi Kurkela Enontekiöltä. Varapuheenjohtajaksi valittiin Sari Aikio Sodankylästä.

Hallituksessa on jäseniä edellä mainittujen kuntien lisäksi Utsjoelta, Kittilästä ja Muoniosta.

 

Outi Kurkela Enontekiöltä jatkaa Tunturi-Lapin kristillisdemokraattien puheenjohtajana.

Tunturi-Lapin kristillisdemokraatit pitävät matkailijoiden lisääntymistä hyvänä asiana, mutta samalla matkailutulot pitäisi saada hyödyttämään koko maakuntaa.

– Kuntien tulisi nähdä yrittäjät enemmän voimavaroina niin että yrityksille luotaisiin edellytyksiä toiminnan kehittämiseen ja uusien työpaikkojen luomiseksi kuntiin, Kurkela kertoo kokouksen keskusteluista.

– Myös perhearvoja ja nuorten kasvurauhaa, ilman häirintää ja vaikuttamista pidettiin tärkeänä. Median kasvanut valta ja informaatiosisältö herätti myös keskustelua, Kurkela kertoo.

Kokouksessa nousi esiin myös huoli sananvapaudesta, jonka todettiin olevan kaventunut, jopa ahtaammaksi kuin ” kylmänsodan aikoina ” Suomessa.

– Myös perhearvoja ja nuorten kasvurauhaa, ilman häirintää ja vaikuttamista pidettiin tärkeänä. Median kasvanut valta ja informaatiosisältö herätti myös keskustelua, Kurkela kertoo.

Kristillisdemokraateilta toivottiinkin selkeitä linjauksia ja kannanottoja puolueen arvoista.

Ylös