Espoon KD-valtuutetut kritisoivat Riihitontun kaavaa, joka vaikeuttaa Olarin seurakunnan toimintaa

22.10.2019 klo 13:59 Kenttätoiminta Samuli Rissanen

KD:n Espoon kaupunginvaltuutetut Antero Laukkanen ja Kaarina Järvenpää kritisoivat kaupunginvaltuuston hyväksymää Riihitontun kaavaa, sillä se vaikeuttaa Olarin seurakunnan toimintaa ja rikkoo rauhan kirkkoalueella.

Espoon Kristillisdemokraattien valtuustoryhmä pitää hyväksytyksi tullutta Riihitontun kaavamuutosta erittäin huonona. He muistuttavat, että Olarin seurakunnan toiveita ei ole otettu huomioon suunnitelmia tehtäessä, eikä seurakunnan edustajien kanssa oltu neuvoteltu asianmukaisesti.

– Korkeita kerrostaloja on suunniteltu alle 10 metrin päähän hautausmaan rajasta ja alueelta pitää kaataa vanhoja puita. Kirkon läheisyydestä poistuu lisäksi 120 parkkipaikkaa. Miten ne korvataan, kaupunginvaltuutettu, kansanedustaja Antero Laukkanen sanoo.

Hän vaati Riihitontun kaavamuutoksen palauttamista ja uusia suunnitelmia, joilla Olarin kirkon pyhän tuntu ja rauha hautauksiin voidaan turvata. Häntä tuki Espoon KD-valtuutettu Kaarina Järvenpää.

Palautusesitys ei kuitenkaan mennyt valtuustossa läpi. Sen sijaan valtuusto jatkoi asian käsittelyä ja hyväksyi kaavamuutoksen.

Kristillisdemokraattien valtuutetut esittivät nyt, että Olarin seurakunnan ja Espoon seurakuntayhtymän kanssa aloitetut neuvottelut käydään asianmukaisesti päätökseen, sillä esitetyt muutokset vaikuttavat eniten ja pysyvästi heidän toimintaansa alueella.

– Tämä on oikein ja kohtuullista, he sanovat.

Järvenpää toteaa lisäksi, että muun muassa hautajaisjärjestelyt tulevat alueella hankaliksi. Hän muistutti, että myöskään asukkaita ei ole informoitu nykytilanteesta.

Laukkanen puolestaan kummastelee sitä, miksi monet Espoon seurakunnan luottamustehtävissä työskentelevistä ovat olleet kovin passiivisia asian suhteen.

Riihitontun alueetta koskeva kaavamuutos oli Espoon kaupunginvaltuuston käsittelyssä eilen. Hyväksytyssä kaavamuutoksessa Olarin kirkon naapuriin mahdollistetaan uuden kerrostalokorttelin rakentaminen.

Uusiin 4-9 -kerroksisiin taloihin on suunniteltu asuntoja arviolta 650 ihmiselle.

Ylös