KD Nuoret valitsivat uudeksi puheenjohtajistoksi Annika Lyytikäisen, Ami Rajalan ja Markus Metsalan

26.10.2019 klo 19:17 Kenttätoiminta Merja Eräpolku

KD Nuorten uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Annika Lyytikäinen. Vaasassa tänä viikonloppuna 26.-27.10. pidettävässä nuorisojärjestön vuosikokouksessa uusiutui koko puheenjohtajisto.

Kouvolasta kotoisin olevan Annika Lyytikäisen, 23, valinta puheenjohtajaksi vuosiksi 2020-2021 oli yksimielinen, sillä puheenjohtajaksi ei ollut muita ehdokkaita Aleksi Sarasmaan jättäessä tehtävän. Lyytikäinen on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin sekä Hankenista kauppatieteiden kandidaatiksi ja suorittaa parasta aikaa maisteriopintoja Helsingissä.

Nuorisojärjestön ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin oikeustieteen ylioppilas Ami Rajala, 23, Vaasasta ja toiseksi varapuheenjohtajaksi valtiotieteiden kandidaatti Markus Metsalan, 26, Turusta.

Ehdolla varapuheenjohtajistoon olivat myös helsinkiläinen Miikka Korpiranta ja lahtelainen Elina-Maarit Kinnunen.

Annika Lyytikäinen korosti kiitospuheessaan hyvän yhteistyön merkitystä emopuolueen kanssa.

– Siltoja on rakennettava, mutta nuorisojärjestön on tarpeen tullen oltava myös piikkinä emopuolueen lihassa.

Siltoja on rakennettava, mutta nuorisojärjestön on tarpeen tullen oltava myös piikkinä emopuolueen lihassa.

Ami Rajala oli häkeltynyt saamastaan kannatuksesta. Hän korosti paikallisuuden merkitystä.

Markus Metsala arvioi tuovansa vahvaa turvallisuuspolitiikan tuntemusta järjestön työvaliokuntaan. Metsala kertoi myös, että järjestö on hänelle hyvin rakas.

Kokouksessa kuultiin tervehdykset Pohjola-Nordenin nuorisoliitolta ja RKP-nuorilta sekä viestitse Kokoomusopiskelijoilta ja Sinisiltä nuorilta.

RKP-nuorten Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Frida Lönnbäck korosti tervehdyksessään, kuinka pienten puolueiden on muistettava ja uskallettava seisoa rohkeasti omilla jaloilla ja vaalia omaa arvopohjaansa.

Kokoomusopiskelijat kiittelivät KD Nuoria aktiivisesta vaikutustyöstä ylioppilaskuntien pakkojäsenyyden vastustamisessa.

Sinisten nuorten puheenjohtaja ja puolueen varapuheenjohtaja Tiina Ahva toivoi KD:n pitävän painokkaasti esillä eduskunnassa perheiden asiaa.

– Perhe on pyhä, ja koti on kaiken perusta. Se, että nykyisin perheen pienimmät nähdään ilmastotaakkana ihmeen sijaan, on täysin järjetön ja moraaliton ajatus ja pelottava esimerkki yhteiskunnan perusarvojen rappiosta.

Ahva korosti tervehdyksessään myös, kuinka nuorten konservatiivien on pidettävä yhtä.

KD Nuorten vuosikokouksen puheenjohtajana toimi järjestön ex-puheenjohtaja Jiska Gröhn.

Ylös