Veikkaus pyrkii suitsimaan pelihaittoja – poistaa käytöstä 3 500 rahapeliautomaattia ensi vuonna

31.10.2019 klo 11:15 Politiikka KD Lehti

Veikkauksen mukaan pelikoneiden määrä voi tulevina vuosina vähentyä jopa 8 000:lla. Pelaajan tunnistautuminen muuttuu pelikoneilla pakolliseksi vuonna 2021.

Veikkauksen rahapeliautomaattien määrä vähenee ensi vuonna 3 500 automaatilla, yhtiö kertoo. Nykyisellään hajasijoitettuja eli esimerkiksi kauppojen auloissa ja huoltoasemilla olevia automaatteja on 18 500 ja määrä vähenee 15 000:een.

– On mahdollista, että jopa 8 000 automaattia yhteensä vähentyy tulevien vuosien aikana, Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski sanoo.

Yhtiö tekee pelaajien tunnistautumisesta pakollista hajasijoitetuilla rahapeliautomaateilla tammikuuhun 2021 mennessä. Näin ollen tunnistautuminen tulisi voimaan vuoden aikaisemmin kuin laki velvoittaisi.

Veikkauksen tavoite on, että lähes kaikki pelaaminen raaputusarpoja lukuun ottamatta vaatii tunnistautumista vuonna 2023.

Veikkaus kertoi tänään yksityiskohtaisesti toimista, joilla pelihaittoja aiotaan suitsia. Yhtiö kertoi jo syyskuussa, että haittoja ehkäistään muun muassa markkinointia ja peliautomaatteja vähentämällä sekä markettiaulojen rahapeliautomaatteihin tulevalla pakollisella tunnistautumisella.

Veikkaus on ollut syksyn aikana kohun keskellä, kun se on markkinoinut uhkapelien kuuluvan arkeen. Pahennusta herätti muun muassa radiomainos, jossa terapeuttihahmo kehotti pelaamaan Veikkauksen Toto-ravipeliä.

Arpajaislain mukaan rahapelien pelaamista ei saa kuvata myönteisesti eikä pelaamattomuutta tai kohtuullista pelaamista saa kuvata kielteisesti.

Arpajaislain mukaan rahapelien pelaamista ei saa kuvata myönteisesti eikä pelaamattomuutta tai kohtuullista pelaamista saa kuvata kielteisesti.

Lisäksi yhtiö on vähätellyt rahapeliautomaattien liikevaihtoa.

Toimitusjohtaja Sarekoski totesi jälleen tänään, että mainonta oli epäonnistunutta ja pahoitteli sitä.

Veikkauksen hallitus ilmoitti elokuussa lisäävänsä johdon palkitsemisjärjestelmään pelihaittojen kehittymistä seuraavan vastuullisuusmittarin. Lisäksi yhtiön hallitus päätti eettisen neuvoston perustamisesta.

Lähde: STT-Mika-Matti Taskinen

 

Ylös