Vantaan kaupunginvaltuuston KD-ryhmä tuplaantui – Jääskeläinen ja Tuomela saivat seuraansa Malmin ja Vahvelaisen

11.11.2019 klo 23:21 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien Tiina Tuomela ja Jouko Jääskeläinen ovat saaneet Vantaan valtuustoryhmänsä jäseniksi Sinisistä lähteneen Juha Malmin ja juuri nyt Perussuomalaisten Tanja Vahvelaisen.

Tanja Vahvelainen on juuri liittynyt Kristillisdemokraattien valtuustoryhmään. Aiemmin syksyllä Juha Malmi siirtyi Sinisistä KD:n ryhmään.

– Pohdin pitkään jatkanko yksin vai liitynkö toiseen puolueeseen. Ryhmässä on kuitenkin voimaa ja täten paremmat mahdollisuudet toteuttaa niitä arvoja ja tavoitteita, joita asetin ehdolle lähtiessäni, Perussuomalaisten listalta läpi mennyt Tanja Vahvelainen muistuttaa.

– Luettuani eri puolueiden ohjelmia koin Kristillisdemokraatit luontaisena jatkeena itselleni ja tavoitteilleni.

Luettuani eri puolueiden ohjelmia koin Kristillisdemokraatit luontaisena jatkeena itselleni ja tavoitteilleni. – Vantaan KD-valtuustoryhmään liittynyt Tanja Vahvelainen

Vahvelainen muistuttaa, että kuntalaiset äänestivät hänet ajamaan asioitaan.

– Sitä haluan tehdä edelleen. En halua pettää äänestäjiäni, en ole kääntänyt takkiani, en anna periksi arvoistani, ajamistani asioista, hän toteaa.

Valtuustoryhmän sekä Vantaan Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Tiina Tuomela on tyytyväinen.

– Otamme Tanja Vahvelaisen mielellämme puolueeseen ja valtuustoryhmäämme. Erityisesti sosiaali- ja terveyspoliittisissa asioissa olemme täysin yhtenäisellä kannalla. Ihminen ja hänen hyvinvointinsa ovat keskiössä, Tuomela sanoo.

– Valtuustoryhmämme koko on tänä syksynä kasvanut kahdesta neljään, Tuomela iloitsee.

Vahvelainen kokee ajavansa Suomesta oikeudenmukaista, perheystävällistä ja yrittäjiä tukevaa yhteiskuntaa.

– Aivan kuten Kristillisdemokraatit, hän lisää.

– Omaa arvomaailmaani kuvaa puolueen periaateohjelmasta löytyvä lause: ’Arvostamme Suomen kulttuurisia erityispiirteitä, isänmaanrakkautta ja vaalimme Suomen kansallista itsemääräämisoikeutta.’

Vahvelainen huomauttaa Kristillisdemokraattien historian ulottuvan jo 1800-luvun Saksaan.

– Silloin kansa nousi puolustamaan esimerkiksi sananvapautta. Sen takana itse seison vakaasti. Allekirjoitan KD:n ajatukset myös itsenäisyydestä ja kansanvallasta. Sekä minä että Kristillisdemokraatit vastustamme EU:n kehittymistä liittovaltioksi.

Vahvelainen toteaa suhtautuvansa hieman skeptisemmin maahanmuuttopolitiikkaan.

– Yhdyn maahanmuuttoa koskevan ohjelman useisiin kohtiin: Maahanmuuttoa pitää hallita vahvistamalla EU:n ulkorajavalvontaa, rikoksiin syyllistyneiden karkotusprosesseja on nopeutettava, maahantulokielto pitää asettaa myös ulkomailla oleskelevalle terrorismirikoksiin syyllistyneelle. Lisäksi lieveilmiöitä on torjuttava hillitsemällä laittomasti maassa oleskelevien määrää tehokkaalla ulkomaalaisvalvonnalla ja maasta poistamisella, Vahvelainen luettelee.

Hän on kiitollinen Kristillidemokraateille saamastaan luottamuksesta.

– Edelleen kiitän suunnattomasti äänestäjiäni, ja toivon tukeanne jatkossakin. Oma työni jatkuu yhä asettamillani tavoitteilla.

 

Ingressiä korjattu 15.11. klo 13.50
Muutettu Tanja Vahvelaisen nimi oikeaan muotoon.

Ylös