Kansanedustajilta tukea Kelloseppäkoulun säilyttämiselle

12.11.2019 klo 14:56 Politiikka Samuli Rissanen

Joukko espoolaisia ja muita kansanedustajia ilmaisee tukensa Espoossa sijaitsevalle Kelloseppäkoululle.

Kirjallisessa kysymyksessä on 11 kansanedustajaa, mukana kristillisdemokraattien Antero Laukkanen ja Sari Tanus.

– Digitalisoituvassa maailmassa myös monipuolisten kädentaitojen osaamisen säilyttäminen on erittäin tärkeää ja niiden osaamista tulisi pikemminkin laajentaa. Mikäli tällaisen osaamisen annetaan kadota, sen takaisin saaminen on erittäin vaikeaa, Antero Laukkanen muistuttaa.

Hän ja 10 muuta kansanedustajaa vetoavat Espoossa sijaitsevan Kelloseppäkoulun puolesta hallitukselle suunnatulla kirjallisella kysymyksellä.

Kelloseppäkoulu on ainoa Pohjoismaissa jäljellä oleva oppilaitos, joka tarjoaa opetusta mikromekaniikasta ja kelloseppätaidoista

Vuonna 1944 perustettu Kelloseppäkoulu on ainoa Pohjoismaissa jäljellä oleva oppilaitos, joka tarjoaa opetusta mikromekaniikasta ja kelloseppätaidoista. Mikromekaniikan osaajia tarvitaan esimerkiksi korkean teknologian tuotteita valmistavissa yrityksissä. Viime vuosina valmistuneille on riittänyt hyvin töitä.

Kelloseppäkoulun taloudellinen tilanne on ollut jo pitkään hankala. Viimeisen seitsemän vuoden aikana opetus- ja kulttuuriministeriö on leikannut koulun rahoitusta kolmanneksella. Uhkana on, että Suomesta katoaa osaamisalue, joka on tuottanut kilpailukyvyn ja teknisen osaamisen kannalta kiistattomia tuloksia.

Myös merkittävä joukko yritysjohtajia ja alan professoreita on laatinut vetoomuksen koulun ja osaamisen säilymisen puolesta. Vetoomus löytyy täältä

 

Ylös