Asmo vai Mikko vai ”musta hevonen”? – Kristillisdemokraattien puoluesihteeriksi ehdolla nykyiset puoluesihteeri ja järjestöpäällikkö

13.11.2019 klo 09:16 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien puoluesihteeriksi haki yhteensä neljä ehdokasta.Yksi hakijoista vetäytyi kisasta ja toinen ei halua tulla esitellyksi. Asmo Maanselän ja Mikko Rekimiehen lisäksi muut eivät halunneet nimeään julkisuuteen.

Puoluesihteerin valitsee kaksivuotiselle kaudelle Kristillisdemokraattien puoluevaltuusto marraskuun lopulla. Paikasta kisaavat nykyinen puoluesihteeri Asmo Maanselkä, 38, sekä järjestöpäällikkö Mikko Rekimies, 45. Lisäksi ehdolla on kolmas henkilö, joka ei halua olla julkisesti esiteltävänä.

Kaikki kolme ehdokasta sai vastattavakseen KD-Lehden kolme kysymystä. Julkaisemme Mikko Rekimieheltä ja Asmo Maanselältä saamamme vastaukset.

Mikko Rekimies

1) Miksi hait puoluesihteerin tehtävään?

Hain puoluesihteeriksi, koska niin monet pyysivät, rohkaisivat ja tukivat hakemaan sekä koska haluan tehdä kaikkeni KD:n eteen. Vankan kokemukseni, osaamiseni ja vahvuuksieni kautta uskon olevani paras henkilö toimimaan uutena puoluesihteerinä.

Haluaisin vaikuttaa erityisesti koko KD-viestinnän kehittämiseen mahdollisimman monikanavaiseksi ja ajankohtaiseksi, politiikan suunnitteluun ja uusien avausten valmisteluun, kentän osaajien nostamiseen puolueessa eteenpäin sekä voitokkaiden vaalikampanjoiden tekemiseen.

2) Mitä tavoittelet puoluesihteerin kaudella 2020–21?

Tavoittelen kaudella 2020-2021 KD:lle kuntavaalityön aloittamista täysipainoisesti mahdollisimman heti sekä näkyvän ja ammattitaitoisen kampanjan kautta KD:lle isoa vaalivoittoa.

KD:n arvot, ohjelmat ja poliittiset avaukset pitää viestiä ja markkinoida paremmin eduskuntaryhmästä ja puoluejohdosta piirien, osastojen, erityisjärjestöjen ja kuntavaikuttajien kautta äänestäjille kaikkialle Suomessa.

KD:n on otettava entistä rohkeammin, räväkämmin ja ajankohtaisemmin kantaa niihin asioihin, jotka koskettavat isoja joukkoja suomalaisia.

KD:n on otettava entistä rohkeammin, räväkämmin ja ajankohtaisemmin kantaa niihin asioihin, jotka koskettavat isoja joukkoja suomalaisia. – Mikko Rekimies

Erityisesti yhteiskuntamme heikommassa asemassa olevista meidän tulee pitää paremmin huolta.

3) Miten vaikuttaisit piirien ja paikallisosastojen toimintaan?

Piirejä, paikallisosastoja sekä erityisjärjestöjä pystyy parhaiten tukemaan nostamalla kentän osaajia esiin ja hyödyntämällä heidän osaamista paremmin koko puolueen toiminnassa ja politiikan teossa.

Yhteydenpidon puoluesihteerin ja KD:n vastuuhenkilöiden ja aktiivien välillä on oltava jatkuvaa niin puhelimitse, sähköpostilla,  WhatsApp- ja Messenger-viesteillä kuin ennen kaikkea fyysisesti kiertämällä piireissä, osastoissa ja paikkakunnilla.

Yhteydenpito vaikuttaa vapaaehtoistoimijoiden motivaatioon ja jaksamiseen.

Mikko Rekimies – menossa juuri naimisiin

• 45-vuotias
• asuu Helsingissä, muuttamassa lähiaikoina Keravalle
• perheeseen kuuluvat poika, puoliso ja puolison kaksi lasta;
avioliitto solmitaan uudenvuodenaattona 2019
• KD:n järjestöpäällikkö vuodesta 2012
• tärkein luottamustoimi: Malmin peruskoulun johtokunnan varapuheenjohtaja
• harrastaa elokuvia ja näyttelemistä sekä avustajana olemista erilaisissa tv-sarjoissa ja mainoksissa

Järjestöpäällikkö Mikko Rekimies Eduskuntatalossa Kristillisdemokraattien strategiaseminaarissa lokakuun lopulla. (Kuva Kristiina Kunnas)

 

Asmo Maanselkä

1)  Miksi hait puoluesihteerin tehtävään?

Hain koska puolue tarvitsee luovaa ja osaavaa tekijää puheenjohtajan ja puolueorganisaation tueksi. Viestintätoimisto Tekirin analyysin mukaan pienen puolueen pitää keskittyä substanssiosaamisen kehittämiseen, mikäli aikoo pärjätä. Puoluetoimiston osaamista ei kannata tässä armottomassa kilpailutilanteessa ainakaan heikentää.

Kykenen luomaan uskottavia poliittisia avauksia. Olen rakentanut Suomeen sopivan sosiaaliturvamallin, jota muut puolueet ovat kopioineet hallitusohjelmakirjauksia myöten. Tätä työtä haluan jatkaa.

Tämä työ vaatii luovuutta. Olen kymmenen vuoden ajalta luonut puolueen kampanjat ilman mainostoimistoa. Useat niistä ovat olleet arvostelumenestyksiä. Tätä osaamista edelleen tarvitaan. Minut valitessaan puolue saa uusien ideoiden sylttytehtaan vankalla kokemuksella.

2) Mitä tavoittelet puoluesihteerin kaudella 2020–21?

Vaalivoittoa kuntavaaleissa 2021. Edellisissä kuntavaaleissa saimme reippaan kannatuksen nousun. Kampanja oli paras asiantuntijoiden mielestä. Sama on tehtävä uudelleen.

Edellisissä kuntavaaleissa saimme reippaan kannatuksen nousun. Kampanja oli paras asiantuntijoiden mielestä. Sama on tehtävä uudelleen. – Asmo Maanselkä

Haluan laajentaa puolueen äänestäjäkuntaa peruskonservatiivien pariin. Puolue houkuttelee tällä hetkellä liian suppeaa äänestäjäkuntaa. Laittaisin sisarpuolueen menestymisen salaisuuden toimimaan täällä Suomessa. Joku voi suuttua, kannatus voi laahata jonkin aikaa, mutta sitten se voi kolminkertaistua kuten Ruotsissa. Riski on otettava. Blogisivusto konservatiivi.fi on 50 000 katselukerralla hyvä alku.

3) Miten vaikuttaisit piirien ja paikallisosastojen toimintaan?

Järjestökysely kertoo karun totuuden. Järjestötoiminta on heikossa jamassa. Kehittäisin jäsenten motivaatiota lisäämällä suoraa demokratiaa. Se on tutkitusti maailmalla tehokas väline lisätä sitoutumista puolueeseen. Loisin työkalun, jossa jäsenistön mielipide vaikuttaisi suoraan kansanedustajien äänestykseen eduskunnassa. Lisäksi tarvitsemme kampanjoita, joilla innostamme ihmisiä mukaan toimintaan. Niitä osaan luoda.

Asmo Maanselkä – viettää lyhyttä isyyslomaa toisen lapsen synnyttyä

• 38-vuotias
• asuu Helsingissä
• vaimo Tina, 7-vuotias Sylvi ja marraskuun alussa syntynyt Vilho
• puoluesihteeri
• kauppatieteiden maisteri, yhteiskuntatieteiden maisteri
•  tärkein luottamustoimi: puoluesihteerin tehtävä
• reservin luutnantti
•  harrastaa lenkkeilyä, kuntosalia, reserviläistoimintaa

Uudelle kaudelle pyrkivä puoluesihteeri Asmo Maanselkä Kristillisdemokraattien strategiaseminaarissa lokakuun lopulla eduskunnassa. (Kuva Kristiina Kunnas)

 

Otsikkoa muutettu 13.11.2019 klo 10.04.

Lisätty otsikkoon ”musta hevonen”, sillä KD:n puoluesihteerikisassa on kolme ehdokasta. Nykyinen puoluesihteeri Asmo Maanselkä ja nykyinen järjestöpäällikkö Mikko Rekimies vastasivat KD-Lehden kysymyksiin mutta kolmas ehdokas ei halua nimeään julkisuuteen.
Ylös