Pohjois-Karjalan KD-piiri vaatii toimia kuntatalouden ahdingon helpottamiseksi

15.11.2019 klo 12:37 Kenttätoiminta Merja Eräpolku

KD:n Pohjois-Karjalan piirin syyskokouksessa keskusteltiin kuntatalouden kriisistä. Kokous vaati valtiolta toimenpiteitä kuntien rahoitusvajeen kattamiseksi.

– Ellei valtio ryhdy toimiin valtionosuusjärjestelmän tasapainottamiseksi voidaan monissa kunnissa päätyä kohtuuttomiin toimenpiteisiin. Tämä johtaa kuntakentän kurjistumiseen ja peruspalvelujen murenemiseen. Emme salli hyvinvointiyhteiskunnan alasajoa, syyskokouksen kannanotossa todettiin.

Pohjois-Karjalan Kristillisdemokraatit ovat huolissaan myös demokratian murenemisesta Suomessa.

– Sanan- ja uskonnonvapaus on määritelty sekä perustuslaissa että ihmisoikeusjulistuksessa ihmisten perusoikeudeksi. Niiden olemassa oleminen ei saa olla riippuvainen siitä, minkä puolueen ja ideologian edustajista maan hallitus koostuu tai mitä ideologiaa maan johtavat viranhaltijat edustavat. Jokaisella on oltava edelleen oikeus pelotta tunnustaa ja ilmaista oma vakaumus.

Juuassa lauantaina 9. marraskuuta kokoontunut piiri päätti, että sen puheenjohtajana jatkaa vuonna 2020 joensuulainen Jarmo Pippola.

Ylös