Koskela jatkaa Etelä-Savon KD:n puheenjohtajana, piirikokous varoittaa kannabiksen dekriminalisoinnista

17.11.2019 klo 07:26 Kenttätoiminta Merja Eräpolku

Savonlinnalainen Jouni Koskela jatkaa Etelä-Savon kristillisdemokraattien puheenjohtajana. Piirikokouksen mielestä kannabiksen hallussapidon ja kasvatuksen rangaistavuus tulee säilyttää.

Kristillisdemokraattien Etelä-Savon piirin syyskokous pidettiin lauantaina 16. marraskuuta Pertunmaalla. Piirin puheenjohtajana vuonna 2020 jatkaa kaupunginvaltuutettu Jouni Koskela Savonlinnasta ja varapuheenjohtajana kaupunginvaltuutettu Liisa Ahonen Mikkelistä.

Piirihallituksen muut jäsenet ovat Helena Liukko Enonkoskelta, Paavo Ahonen ja Aila Asikainen Juvalta, Pirkko Kuikka ja Tuomo Malinen Mikkelistä, Antti Kivimäki, Pirkko Peltoniemi ja Terhi Wallin Pieksämäeltä, Olavi Kietäväinen Puumalasta sekä Esko Repo ja Tapani Hannonen Savonlinnasta.

KD:n Etelä-Savon piirin mielestä kannabiksen hallussapidon ja kasvatuksen rankaisemisen poistamista ei tule hyväksyä. Jos kannabiksen käyttö sallitaan, annetaan käyttäjille signaali, että niin sanottu viihdekäyttö on harmitonta ja hyväksyttävää.

– Mietojen huumeiden käyttö on portti kovien huumeiden käyttöön ja kannabiksen käytön on todettu lisäävän myös mielenterveydellisiä ongelmia. Nuorisollemme on välitettävä viesti, että vaarattomia huumeita ei olemassa, piirikokous totesi kannanotossaan.

Jos kannabiksen käyttö sallitaan, annetaan käyttäjille signaali, että ns. viihdekäyttö on harmitonta ja hyväksyttävää.

Toisessa kannanotossaan piirikokous kantoi huolta sananvapauden kaventumisesta. Kannanotossa muistutettiin, että demokraattisen yhteiskunnan kantava perusta on laaja sanan-, mielipiteen- ja uskonnonvapaus.

– Niin Suomessa kuin laajemmin Euroopassa on havaittavissa mielipiteiden jyrkkää vastakkainasettelua, mikä on seurausta muun muassa keskusteluympäristön rajoittumisesta. KD:n Etelä-Savon piiri pitää tätä huolestuttavana kehityksenä. Mielipide-eroja ei voida ratkaista siten, että vääriksi leimatuista mielipiteistä aletaan tehdä rikosilmoituksia. Jo pelkästään pelko siitä, että joutuu mielipiteistään rikosilmoituksen uhriksi johtaa helposti sananvapauden kaventumiseen itsesensuurin kautta.

Poliittisen katsauksen kokouksessa piti KD:n tiedottaja Merja Eräpolku.

Ylös