– Upea etuoikeus, 2026 talviolympialaisten koordinaatiokomission johtoon valittu Sari Essayah iloitsee

18.11.2019 klo 16:55 Politiikka Samuli Rissanen

Kansainvälinen Olympiakomitea (KOK) on nimennyt Sari Essayahin 2026 talviolympialaisten koordinaatiokomission puheenjohtajaksi.

Suomen Olympiakomitean hallituksen ja KOK:n jäsen Sari Essayah on nimitetty 2026 talviolympialaisten koordinaatiokomission puheenjohtajaksi.

Kilpakävelyn maailmanmestari ja kaksinkertainen olympiaedustaja Essayah saa johdettavakseen komission, jonka kokoonpanossa on edustajat KOK:n jäsenistä ja olympiaurheilijoista sekä Kansainvälisestä Paralympiakomiteasta, kansainvälisistä lajiliitoista ja kansallisista olympiakomiteoista.

– On upea etuoikeus työskennellä tärkeässä hankkeessa tällaisen ryhmän kanssa

Ryhmän kokoonpanossa ja tavoitteissa on KOK:n Agenda 2020:n mukaisesti huomioitu sukupuolten välinen tasa-arvo ja vastuullisuusnäkökulma, jota myös Essayah korostaa.

– On upea etuoikeus työskennellä tärkeässä hankkeessa tällaisen ryhmän kanssa. Tehtävämme on auttaa Milano – Cortinan kisaorganisaatiota järjestämään olympialaiset, jotka noudattavat kestävän kehityksen periaatteita ja aktivoivat koko yhteiskuntaa. Tiedän, että italialaiset ovat todella innoissaan tästä mahdollisuudesta, ja heidän energiansa motivoi koko ryhmäämme, Essayah sanoo.

KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach korostaa koordinaatiokomission merkitystä Milano – Cortinan kisojen tavoitteiden saavuttamisessa.

– KOK:n Agenda 2020 painottaa kustannustehokkaita olympialaisia, jotka hyödyntävät olemassa olevia suorituspaikkoja. Sari Essayahin johtama koordinaatiokomissio tuo hankkeeseen erityisosaamista, jolla varmistetaan se, että hanke toteutuu KOK:n ja kisajärjestäjien tavoitteiden mukaisesti ja tapahtumasta tulee unohtumaton elämys niin urheilijoille kuin faneillekin, Bach sanoo.

Ylös