Juhani Laurinkari jatkaa Pohjois-Savon kristillisdemokraattien puheenjohtajana

19.11.2019 klo 10:33 Kenttätoiminta Samuli Rissanen

Pohjois-Savon piirin puheenjohtajana jatkaa Juhani Laurinkari Kuopiosta ja varapuheenjohtajana valittiin jatkamaan Teija Lipponen Kuopiosta.

Kristillisdemokraattien Pohjois-Savon piirin syyskokous valitsi kuopiolaisen Juhani Laurinkarin jatkamaan piirin puheenjohtajana. Varapuheenjohtajana jatkaa niin ikään Teija Lipponen Kuopiosta.

Piirin syyskokouksessa puhutti usean muun KD:n piirin tavoin uskonnon- ja sananvapaus.

Aihe koskettaa erityisesti kristillisdemokraatteja, sillä valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on määrännyt esitutkinnan toimitettavaksi koskien kansanedustaja Päivi Räsäsen kirjoitusta vuodelta 2004. Poliisi oli jo aiemmin päättänyt, ettei esitutkintaa asiassa aloiteta.

Moni kokee oikeuden ratkaisujen olevan selkeässä ristiriidassa tavallisen kansalaisen järjenjuoksun kanssa

Pohjois-Savon kristillisdemokraattien kokouksessa vieraillut KD:n järjestöpäällikkö Mikko Rekimies muistutti, että sanan- ja mielipiteenvapaus on yksi vahvimpia perusoikeuksia yhdessä uskonnonvapauden kanssa.

– Ne sisältävät voimakkaan oikeuden ilmaista mielipiteitä ja vakaumusta niin yksityisesti kuin julkisestikin, Rekimies muistutti.

Nykymuodossaan rikoslain 10. pykälä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan on osoittautunut epämääräiseksi ja vaikeaksi tulkita. Tämä tulee ilmi siitä, kun poliisi, syyttäjä ja tuomioistuimista päätyvät ratkaisuissaan hyvinkin erilaisiin näkemyksiin siitä, miten sananvapautta ja mielipiteen ilmaisemisen oikeutta tulee ymmärtää.

– Myös kansalaisten oikeustaju on koetuksella, kun moni kokee oikeuden ratkaisujen olevan selkeässä ristiriidassa tavallisen kansalaisen järjenjuoksun kanssa, Rekimies kertasi.

Ylös