”Lasten ja ikäihmisten hyvinvointia vahvistettava” – Riihimäen KD-valtuutettu Hannele Saari johtamaan Hämeen Kristillisdemokraatteja

19.11.2019 klo 11:37 Politiikka Kristiina Kunnas

Hämeen Kristillisdemokraattien syyskokous valitsi Hannele Saaren piirin uudeksi puheenjohtajaksi. Saari on luokanopettaja ja Riihimäen kaupunginvaltuutettu sekä kaupunginhallituksen jäsen.

– Hämeessä meillä on paljon upeita toimijoita ja asiantuntijuutta. Haluan olla kannustava, yhteen kokoava puheenjohtaja ja edistää kristillisdemokraattisen politiikan näkyvyyttä alueemme kaikissa kunnissa, tuore piirin puheenjohtaja Hannele Saari sanoo.

Luokanopettaja Hannele Saari valittiin Kristillisdemokraattien Hämeen piirin puheenjohtajaksi viime lauantaina 16. marraskuuta Forssan HAMKin kampuksella pidetyssä syyskokouksessa. Saari on toiminut aiemmin piirin varapuheenjohtajana ja vaalipäällikkönä sekä puoluehallituksen jäsenenä. Riihimäellä hän on sekä kaupunginvaltuuston että -hallituksen jäsen.

Aiemmin piiriä johtanut Sonja Falk väistyi piirin puheenjohtajan tehtävistä tultuaan valituksi Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajaksi Oulun puoluekokouksessa elokuun lopulla.

Hannele Saarella on tavoitteita piirin toiminnan vahvistamiseksi.

– Haluaisin paikallisosastojen toimivan entistä enemmän yhdessä ja jakavan toimivia ideoita, kokemuksia ja rohkaisua toisilleen.

Haluaisin paikallisosastojen toimivan entistä enemmän yhdessä ja jakavan toimivia ideoita, kokemuksia ja rohkaisua toisilleen

Saari suunnittelee myös piirin kuntavaltuutettujen kutsumista yhteen. Kuntavaalit ovat edessä keväällä 2021.

– Seuraavien kuntavaalien ehdokasrekrytointi on aloitettava jo heti alkuvuodesta. Tavoitteena itselläni on, että jokaiseen piirin kuntaan saadaan rohkeasti kristillisdemokraattisia arvoja esillä pitäviä ehdokkaita, ja vaalien jälkeen valtuutettuja, Saari linjaa.

Koulutus- ja kasvatuspolitiikka ovat Hannele Saarelle tuttuja ja tärkeitä  luokan- ja lastentarhanopettajataustan vuoksi.

– Lapset ja perheet on nostettava päätöksenteon valokeilaan ja lähdettävä vahvasti rakentamaan lapsimyönteistä politiikkaa.

– Lasten ja perheiden sekä ikäihmisten hyvinvointia on vahvistettava. Näihin liittyviä asioita pidän varmasti esillä myös puheenjohtajuuteni kautta, Saari toteaa.

Hämeen piirikokouksessa puhunut kansanedustaja Päivi Räsänen korostaa perheiden valinnanvapauden tärkeyttä.

– Nykyinen kotihoidon tuki ja hoitoraha ovat pienten lasten perheiden arkea helpottavia tukia, jotka mahdollistavat erilaiset työajat ja hoitajat isovanhemmista perheen ulkopuolelta palkattuun apuun, Räsänen muistuttaa.

Hän toteaa, että erilaiset ehdotetut perhevapaiden kiintiömallit johtavat vanhempien työnteon ja hoitovastuun lisäsääntelyyn sekä satojen miljoonien lisäkustannuksiin.

– Kunnallinen päivähoitopaikka maksaa yhteiskunnalle varovaisestikin arvioiden yli kaksi kertaa enemmän kuin kotihoidontuki.  Pienten lasten kotihoito pitää nähdä arvokkaana työnä ja investointina tulevaisuuteen. Suomalaista laadukasta varhaiskasvatusta ja päivähoitoa on samalla kehitettävä lapsiryhmiä pienentämällä, Räsänen vaatii.

Piirin varapuheenjohtajaksi valittiin Jouko Vuorenniemi Heinolasta. Uusina piirihallituksen jäseninä aloittavat vuoden 2020 alussa Nina Aitola Hattulasta, Piia Aitto-oja Janakkalasta, Jasmine Kauko Hollolasta, Pertti Laaksonen Orimattilasta, Marja-Liisa Saarinen Riihimäeltä ja Timo Simola Lahdesta. Piirihallituksessa jatkavat Matti Eklund ja Terhi Kiihamäki Hämeenlinnasta, Asta Jaakkola Forssasta, Marja Kaitainen Lahdesta, Kari Kallio Asikkalasta, Janne-Ville Kinnunen Hattulasta, Irmeli Lehtonen Hämeenlinnasta ja Mirja Pöhö Janakkalasta.

Hannele Saari, Hämeen Kristillisdemokraattien tuore puheenjohtaja

• luokanopettaja, KM, lastentarhanopettaja
• perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi aikuistuvaa nuorta
• Riihimäen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen
• Kanta-Hämeen maakuntavaltuuston varajäsen, KD puoluehallituksen jäsen

Hannele Saari on Hämeen piirin uusi puheenjohtaja. Varapuheenjohtajaksi valittiin Jouko Vuorenniemi Heinolasta.

KD Hämeen väistyvä puheenjohtaja Sonja Falk ja tuore puheenjohtaja Hannele Saari sävy sävyyn sointuvassa HAMKin miljöössä Forssassa. Lahtelainen Falk tuli valituksi Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajaksi Oulun puoluekokouksessa elokuun lopulla. (Kuva Teija Arvidsson)

Ylös