YK:n pakolaissopimus on päivitettävä vastaamaan nykyisiin haasteisiin, Kristillisdemokraatit vaatii

25.11.2019 klo 14:02 Politiikka Samuli Rissanen

– YK:n pakolaissopimusta tulee muuttaa siten, että jokainen mukana oleva maa on velvollinen ottamaan vastaan omat  kansalaisensa, Kristillisdemokraattien puoluevaltuusto vaatii.

Kristillisdemokraattien puoluevaltuusto vaatii, että YK:n pakolaissopimus päivitettävä 2000-luvulle.

YK:n pakolaissopimusta pitää kristillisdemokraattien mielestä muuttaa siten, että jokainen mukana oleva maa on velvollinen ottamaan vastaan omat  kansalaisensa.

– Tämänhetkinen järjestelmä ruokkii merkittävästi ihmissalakuljetusta ja rikollista toimintaa, kristillisdemokraatit muistuttavat

– Dublin-sopimuksen mukaan turvapaikkaa on haettava ensimmäisestä turvallisesta maasta. Tästä tulee pitää kiinni, eikä automaattisia jakomekanismeja tule ottaa käyttöön, puoluevaltuusto vaatii kannanotossaan.

Nykyinen turvapaikkajärjestelmä perustuu vuonna 1951 laadittuun pakolaissopimukseen. Sopimus on syntynyt toisen maailmansodan jälkeiseen yhteiskunnalliseen tilanteeseen eikä se vastaa enää kaikilta osin 2000-luvun tilannetta. Tästä syystä sopimus tulee päivittää.

Nykyisen järjestelmän puitteissa henkilön on mahdollista hakea turvapaikkaa mistä tahansa maasta. Tämän perusteella esimerkiksi Suomesta on haettu turvapaikkaa jopa 100:sta eri maasta.

– Tämänhetkinen järjestelmä ruokkii merkittävästi ihmissalakuljetusta ja rikollista toimintaa, kristillisdemokraatit muistuttavat.

Ylös