– Haja-asutusalueilla ihmiset menettävät tärkeimmän investointinsa, oman kotinsa, arvon, Essayah muistuttaa hallitusta

26.11.2019 klo 15:37 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah on tarttunut kovin sanoin hallituksen julkisen talouden suunnitelmaan. Tien päässä häämöttää 3,6 miljardin alijäämä ja hoitojonot. Eikä vieläkään sote- tai sotu-uudistusta.

Esayah ei säästellyt sanojaan, kun hän arvioi Rinteen hallituksen laatimaa julkisen talouden suunnitelmaa tälle vaalikaudelle.

– 3,6 miljardin euron alijäämä häämöttää vuonna 2023, eikä tässä ole vielä huomiota, millä tavalla vaikea työmarkkinatilanne vaikuttaa vientivetoiseen talouteen, Essayah sanoi eduskunnassa.

– Onko hallitus huomioinut tätä, että haja-asutusalueilla ihmiset menettävät sen tärkeimmän investointinsa eli oman kotinsa arvon

Hän huomioi, että menot kasvavat tuloja nopeammin ja hallitus on lisännyt niitä etupainotteisesti.

–   Silti vanhustenhoito on retuperällä ja nuorisopsykiatrian puolella jonot kasvavat. Ratkaisuja isoimpiin asioihin kuten sote- ja sotu uudistukseen ei ole vielä pöydällä ollenkaan, Essayah napautti.

Hän muistuttaa, että kansalaisia huolettaa myös kotitalouksien tilanne ja omaisuuden arvon kehitys.

– Onko hallitus huomioinut tätä, että haja-asutusalueilla ihmiset menettävät sen tärkeimmän investointinsa eli oman kotinsa arvon, Essayah kysyi.

Ylös