Vähemmän lentomatkoja ja kokouskuluja-Jyväskylän KD-valtuutetut saivat kaupungin budjettiin tärkeän kirjauksen

27.11.2019 klo 09:20 Politiikka Samuli Rissanen

Jyväskylän KD:n valtuustoryhmä sai ensi vuoden budjettiin kirjauksen, jossa lentoja vähennetään 10 prosentilla koko onganisaatiossa. Kokouksia vähennetään niin ikään 10 prosentilla ja vielä 10 prosenttia säästetään ogranisaation sisäisistä tarjoiluista.

Kristillisdemokraattien Jyväskylän valtuustoryhmä on saanut kaupungin ensi vuoden budjettiin tärkeän, muun muassa ilmastokuormaa vähentävän kirjauksen.

Sen mukaan kaikessa kaupungin toiminnassa on tavoitteena säästää 10 prosenttia matkustuskuluista ja kokouksista aiheutuvista kuluista ensi vuonna.

Erityinen huomio on lentoliikenteen käyttämisen vähentämisessä. Tavoite koskee niin kaupungin työntekijöitä ja virkamiehiä kuin luottamushenkilöitäkin.

– Halusimme puuttua siihen, mistä suuret ilmastopäästöt syntyvät eli lentomatkustamiseen

– Halusimme puuttua siihen, mistä suuret ilmastopäästöt syntyvät eli lentomatkustamiseen. Toivon, että Jyväskylä voisi olla esimerkkinä muillekin kaupungeille, niin että koko kuntasektori Suomessa voisi pyrkiä samaan tavoitteeseen. Resurssiviisaus on Jyväskylän kaupungille yksi tärkeimmistä teemoista ja tämä lentojen vähentäminen on sitä parhaimmillaan, kristillisdemokraattien kaupunginvaltuutettu Tomi Kuosmanen sanoo.

Hän kertoo, että kaupunki on ottamassa laajamittaisesti käyttöön Office 365 -sovelluksen ja muita työntekoa ja etäyhteydellä kokoustamista helpottavia sovelluksia. Näillä tavoitellaan työnteon tehostamista ja tuntuvia säästöjä muun muassa kokousmatkustamiseen liittyvissä kuluissa.

Myös organisaation sisäisiin tarjoilukuluihin puututaan; niitä vähennetään 10 prosentilla.

Kirjauksen taustalla olevien Jyväskylän kristillisdemokraattien valtuustoryhmään kuuluvat Tomi Kuosmasen lisäksi Marika Visakorpi, Petteri Muotka ja Mia Puolimatka.

Ylös