Sana on vapaa – vai onko?

26.11.2019 klo 18:20 Kolumnit Sari Tanus

Olen pitkään kantanut kovasti huolta puolueemme tilasta ja kristillisdemokraattien tulevaisuudesta  Suomessa. Varsinkin nyt, kun monet perusarvommekin on saatettu kyseenalaisiksi. Maailma on muuttunut nopeammin, kuin pystymme ymmärtämään. Arvot, joiden varaan Suomen hyvinvointi on rakennettu, tuntuvat olevan niin vieraita monille. Näen ja kuulen tuon tuostakin tapahtumista, joiden myötä ihmettelen, tapahtuuko tämä oikeasti, tapahtuuko tämä Suomessa vuonna 2019?

Sananvapauden tila on jo niin huono, että tiettyjen mielipiteiden esittäminen johtaa poliisikuulusteluihin ja mahdollisesti jopa tuomioon. Oikeuslaitoksen ovella on syntikäsite odottamassa määritelläänkö se uudelleen. Uskonnonvapauden perusfundamenttia, jokaisen ihmisen oikeutta uskoa juuri niin kuin uskoo, kyseenalaistetaan. Mietitään, saako Raamattu olla kristittyjen auktoriteetti. Tämä kaikki 2020-luvulle tultaessa EU-puheenjohtajamaassa Suomessa, joka muistuttelee toisia oikeusvaltioperiaatteesta.

Sananvapauden tila on jo niin huono, että tiettyjen mielipiteiden esittäminen johtaa poliisikuulusteluihin ja mahdollisesti jopa tuomioon. Oikeuslaitoksen ovella on syntikäsite odottamassa määritelläänkö se uudelleen.

Kristillisdemokratiaa ja kristillisdemokraatteja tarvitaan enemmän kuin koskaan. Emme voi tehdä politiikkaa puolivaloilla, emme voi olla vain yleispuolue, jonka tärkein tehtävä on valtion talouden tasapainosta huolehtiminen. Järjestelmien uudistaminen, niin tarpeen kun sekin on, ei myöskään puhuttele äänestäjiä.

Sanotaan, että samalla tavalla toimien saa saman lopputuloksen.

Tarvitaan todellista muutosta. Tarvitaan arjen konkretiaa, näkyvää intoa tehdä työtä ihmisten hyväksi, sitkeyttä vaalia perusoikeuksia ja rohkeutta puolustaa kristillisiä arvoja. Tarvitaan uusia toimijoita. Sinulla on paljon annettavaa. Tulethan innolla mukaan!

 

Ylös