– Paateron ero ei korjaa tilannetta, odotamme vastauksia välikysymyskeskustelussa, Sari Essayah arvioi

29.11.2019 klo 13:10 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah arvioi, että ministeri Sirpa Paateron ero ei korjaa Postin jupakan jälkeistä tilannetta.

– Paljon kysymyksiä jäi auki. Odotamme vastauksia ensi viikon välikysymyskeskustelussa, hän sanoo.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah arvioi, että syksyn Posti-sekoilu on osoitus valtion omistajaohjauksen linjattomuudesta ja hallituksen toiminnan sekavuudesta.

Paljon kysymyksiä jäi auki. Odotamme vastauksia ensi viikon välikysymyskeskustelussa

– (Ministeri Sirpa) Paateron ero ei korjaa tilannetta. Paljon kysymyksiä jäi auki. Odotamme vastauksia ensi viikon välikysymyskeskustelussa, hän kirjoittaa Twitter-tilillään.

Kokoomus, kristillisdemokraatit ja Liike Nyt ovat tehneet välikysymyksen Postin kriisistä. Se jätettiin eilen ja luetaan tänään eduskunnan täysistunnossa.

Pääministeri Antti Rinne kertoi hetki sitten päättyneessä tiedotustilaisuudessa myöntäneensä omistajaohjauksesta vastaavan ministeri Sirpa Paateron eron hallituksesta.

Rinne sanoi, että Paatero esitti eronpyyntönsä itse.

Ministerin ero johtuu siitä, että hän ei ole noudattanut pääministerin antamaa ohjetta omistaohjauksesta. Käytännössä Paatero ei toiminut riittävän päättäväisesti, kun Postin pakettilajittelusta vastaavia työntekijöitä oltiin siirtämässä heikomman työehtosopimuksen piiriin.

Rinne kertoo kuitenkin pitävänsä ministeri Paateron toimintaa työehtojen osalta täysin perusteltuna. Lopputuloshan on se, että Postin työntekijöiden palkkoja ei alennettu, Rinne muistuttaa.

Sen sijaan Postin hallitus on hänen mukaansa toiminut vastoin omistajan tahtoa.

– Valtio-omistaja on ollut jatkuvasti huolissaan, mitä tapahtuu valtionyhtiön työntekijöille, Rinne vakuutti.

Postin johto on hänen mukaansa antanut omistajalle muun muassa harhauttavaa tietoa työehtosopimuksista ja yrittänyt häivyttää ”oikean” päivämäärän julkisessa keskustelussa, kun on puhuttu työntekijöiden siirrosta.

Ylös