– Luottamus palautuu parhaiten tekojen kautta, uunituore pääministeri Sanna Marin sanoo

10.12.2019 klo 15:35 Politiikka Samuli Rissanen

Suomen kaikkien aikojen nuorin ja tällä hetkellä maailman nuorin pääministeri Sanna Marin, 34, uskoo, että kansalaisten luottamus hallitukseen palautuu tekojen avulla.

Eduskunta on valinnut Sdp:n Sanna Marinin uudeksi pääministeriksi. Äänestyksessä Marinin valintaa puolsi 99 edustajaa ja 70 vastusti. Poissa oli 30 edustajaa.

Marin, 34, on tällä hetkellä maailman nuorin ja Suomen kaikkien aikojen nuorin pääministeri. Hänen johtamansa hallitus seuraa Antti Rinteen hallitusta, joka ehti olla vallassa vain puoli vuotta.

Rinteen hallitus kaatui Postista käytyyn kiistelyyn.

Tuore pääminsteri kiitti eduskuntaa saamastaan luottamuksesta vastuulliseen tehtävään.

Marinilta kysyttiin, miten hallituskumppanit SDP ja keskusta voivat palauttaa luottamuksen välilleen.

– Tämä vaatii suoraa keskustelua hallituspuolueiden kesken. Meillä on yhä sama hallitusohjelma, josta sovittiin viiden puolueen kesken yhdessä kesäkuussa. Se on se liima, joka pitää meitä yhdessä, hän vakuutti.

Uuden hallituksen naisvaltaisuus ja pääministerin nuoruus ovat saaneet myös kansainvälistä huomiota. Jokaisella viidestä hallituspuolueesta on kärkipaikallaan nainen.

Ministerien lukumäärä on sama kuin Rinteen hallituksessa, mutta Marinin hallituksessa naisministerien määrä on nyt 12  ja miehiä 7.

Marin kertoo pitäneensä omat ajatuksensa käytännön asioista, mutta olevansa tietoinen, että Suomen uusi hallitus kiinnostaa myös ulkomailla.

Karille ajaneen hallituksen luottamus nousee Marinin mukaan vain tekojen avulla.

– Olemme luvanneet muutosta ja nyt meidän pitää lunastaa lupaukset. Uskon, että tekojen kautta luottamus palautuu parhaiten.

Ylös