Britannian vaalitulos vahvisti brexitin tulon – Östman kehottaa EU:ta itsetutkisteluun ja uudistumiseen

13.12.2019 klo 13:50 Ulkomaat KD Lehti

Britannian konservatiivipuolue otti tuoreissa vaaleissa parlamenttienemmistön. Pääministeri Boris Johnson totesi voitonpuheessaan, että ”toteutamme brexitin tammikuun loppuun mennessä, ei mitään jossittelua. Uuden kansanäänestyksen uhka on väistynyt.”

Konservatiivipuolue sai yhteensä 364 paikkaa 650-paikkaisesta parlamentista. Enemmistö on puolueen suurin sitten 80-luvun ja Margaret Thatcherin vallan. Perjantaina alkuiltapäivästä ainoastaan yksi parlamenttipaikka oli ratkaisematta.

Kristillisdemokraattien kansanedustajan Peter Östmanin mielestä on tärkeää, että EU-maat kunnioittavat Britannian vaalitulosta.
– Samaan aikaan on hyvä hetki pysähtyä miettimään, miten tähän on tultu. EU:n on uudistuttava, Östman kommentoi vaalitulosta KD-lehdelle.

Britannian vaalit voittanut pääministeri Boris Johnson lupaa konservatiivien toteuttavan brexitin tammikuun loppuun mennessä.

Lontoossa voitonpuheensa pitäneen Johnsonin mukaan asiassa ei ole enää mitään jossiteltavaa.
– Kurjat uhkaukset uudesta brexit-kansanäänestyksestä on nyt torjuttu, Johnson iloitsi.

Konservatiiveja ensimmäistä kertaa äänestäneille työväenpuolueen kannattajille hän viestitti olevansa nöyrä ja vakuutti, ettei aio pitää heidän tukensa jatkumista itsestäänselvyytenä.

STT / KD-lehti

 

Ylös