Sari Essayah kritisoi hallitusta – ”IMF varoitteli Suomea jo syksyllä – velkaantumistahti huolestuttava”

4.1.2020 klo 11:55 Politiikka Kristiina Kunnas

– Työllisyys on heikentymässä. Nyt ollaan kotimaisen kysynnän varassa. Hallituksen toimet ovat kuitenkin lisäämässä asumisen ja liikkumisen kustannuksia, eli huonolta näyttää, muistuttaa Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah.

Sari Essayah ei näe tulevaa talouskehitystä millään tavoin rohkaisevana. Kevään istuntokaudesta on tästäkin syystä tulossa jälleen värikäs ja vaikea.

– Emme suinkaan ole päätymässä tasapainotilanteeseen vuonna 2023, kuten hallitus kaavailee, vaan alijäämään, kauppatieteilijän koulutuksen saanut puheenjohtaja ja kansanedustaja Sari Essayah huomauttaa.

– IMF varoitti Suomea ja olemme saaneet komissioltakin varoituksen siitä, että Suomen valtion velkaantumistahti sekä budjetin alijäämä ovat huolestuttavalla tasolla.

Essayah ennustaa kevätkaudelle isoja haasteita politiikkaan. Hän toteaa KD-Kompassi -ohjelman haastattelussa, että jos päädytään kotimaisen kysynnän varaan, on hallitus heikentänyt toimenpiteillään sitäkin.

– Verotus on kiristymässä sosiaaliturvamaksujen nousun sekä kunnallisveron nousun kautta. Jo keskituloisten sekä alle keskituloisten tilanne heikkenee, Essayah kritisoi hallituksen toimia.

Verotus on kiristymässä sosiaaliturvamaksujen nousun sekä kunnallisveron nousun kautta. Jo keskituloisten sekä alle keskituloisten tilanne heikkenee.

– Pienet sosiaaliturvakorotukset – jotka sinällään ovat tärkeitä – tulevat syödyiksi sillä, että sekä liikkuminen että asuminen kallistuvat. Erityisesti tämä   iskee haja-asutusalueiden ihmisiin, Essayah murehtii.

Sari Essayah on Kristiina Kunnaksen haastattelussa KD-Kompassi -ohjelmassa Radio Deissä lauantaina klo 12.50. Uusinta tulee maanantai-iltana 6. tammikuuta klo 22.35. Voit kuunnalla ohjelman myös täältä

Essayah puhuu ohjelmassa myös menneen syysistuntokauden värikkäistä hetkistä, pääministerin erosta ja uuden hallituksen synnystä, sekä epäluottamuksesta ulkoministeri Pekka Haaviston toimia kohtaan.

Kuuntele Sari Essayah KD-Kompassissa Radio Deissä!

KD-Kompassi lauantaina 4. tammikuuta klo 12.50. Puheenjohtaja Sari Essayah Kristiina Kunnaksen haastattelussa. Ohjelman pääsee kuuntelemaan myös täältä

Ylös