”Hockey Mum” ja kansanedustaja Sari Tanus starttasi uuden vuosikymmenen nuorten leijonien kanssa

15.1.2020 klo 12:20 Elämäntapa Kristiina Kunnas

– Hienoja momentumeja saimme kokea, kiittelee kansanedustaja Sari Tanus. Hänen vuotensa alkoi Nuorten Leijonien kisoissa Tšekissä. Hoki-mamman kuopus Kristian Tanus oli Suomen paras pistemies ja kuului maajoukkueen – ja koko kisojen – parhaisiin hyökkääjiin.

– Jotkut pelit ja tilanteet olisivat voineet joukkueen osalta mennä toisinkin, Sari Tanus pohtii nyt Suomeen palattuaan.

Alle 20-vuotiaiden jääkiekon maailmanmestaruuskisat käytiin Tšekin Ostravassa ja Trinecissä. Pelit alkoivat ennen uutta vuotta ja turnaus päättyi 5. tammikuuta. Suomen maajoukkuetta kutsutaan nimellä Nuoret Leijonat.

Kansanedustaja Sari Tanus tunnetaan Tampereella hoki-mammana, ja tällä kertaa menestyneiden urheilijanuorukaisten äiti oli leijonapaita päällään reilun viikon ajan seuraamassa hyökkääjä Kristian Tanuksen ja muiden Nuorten Leijonien pelejä.

– Hienoja momemtumeja saimme kokea. Yhdysvallat ja monet muut maat jäivät taakse, Sari Tanus iloitsee.

Turnauksen parhaina suomalaispelaajina palkittiin maalivahti Justus Annunen sekä hyökkääjät Patrik Puistola ja Kristian Tanus, joka myös oli joukkueen paras pistemies.

Neljännesvälierässä Suomen jääkiekkokansa seurasi silmä kovana ja henkeä pidättäen, miten käy Yhdysvaltoja vastaan. Ottelu ja Suomen voitto ratkesi yhteen ainokaiseen maaliin, jonka laukoi Joonas Oden saatuaan Kristian Tanukselta täydellisen syötön.

Ottelu ja Suomen voitto ratkesi yhteen ainokaiseen maaliin, jonka laukoi Joonas Oden saatuaan Kristian Tanukselta täydellisen syötön.

Näin Suomi lähetti Yhdysvallat kotimatkalle.

– Krisu pelasi hienosti.

Voiton  myötä Suomen alle 20-vuotiaat Leijonat jatkoivat mitalipeleihin. Välierässä Kanada kaatoi Suomen selvästi, mutta pronssiottelussa eroa voittaneeseen Ruotsiin jäi vain yksi maali.

– Hallin käytävillä ja katsomossa edustin Suomea leijona-paita päällä yhdeksän päivän ajan. Olisi kiva tietää, onko muita kansanedustajia nähty tällaisissa puuhissa istuntotauon aikana!

– Mitähän sitä tekisi isona, Sari Tanus vitsailee. Tamperelaiskansanedustaja ja erikoislääkäri on kolmen urheilijanuorukaisen äiti. Leijonapaita on Kristian Tanuksen pelipaita U18-nuorten maailmanmestaruuskisoista Venäjältä. Silloin Krisu ja Suomi toivat kisoista kultaa.

Jääkiekon U20-maailmanmestaruuskisojen neljännesvälierässä Suomi passitti ennakkosuosikin Yhdysvallat kotimatkalle voitettuaan ottelun. Voittomaalin teki Joona Oden Kristian Tanuksen nappisyötöstä. (Kuva Sari Tanus)

 

U20-MM-kisat 2020

Vuoden 2020 jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisat pelattiin Tšekin Ostravassa ja Trinecissä. Nuoret Leijonat aloitti turnauksen hallitsevana maailmanmestarina, ja sijoittui neljänneksi. Kisat käynnistyivät 26. joulukuuta 2019, ja finaali sekä pronssiottelu pelattiin 5. tammikuuta 2020.

 

Ylös