Peter Östman ottaa kantaa Kontulan Gaza-tapaukseen: ”Vastuullisen kansanedustajan ei pidä lietsoa Israel-vihaa”

16.1.2020 klo 17:08 Politiikka Kristiina Kunnas

– Antisemitismin yleinen lisääntyminen Euroopassa on selvästi havaittavissa. Suomalaistenkin pitää suhtautua vakavasti juutalaisvihan ja Israel-vastaisuuden nousuun, muistuttaa Kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman.

– Suomalaisten on suhtauduttava vakavasti Israel-vastaisuuden nousuun, huomauttaa kansanedustaja Peter Östman. Hän suhtautuu kriittisesti ja kummastellen Vasemmistoliiton kansanedustajan Anna Kontulan Gaza-tapaukseen.

Vaasan vaalipiiriä edustava Östman toimii eduskunnan Israel-ystävyysryhmän puheenjohtajana. Hän on Kristillisdemokraattien 1. varapuheenjohtaja.

Kansanedustaja Anna Kontula matkusti tällä viikolla Israeliin osoittaakseen mieltään Israelia vastaan lähellä Gazan rajaa.

Peter Östman kehottaa edustaja Kontulaa ja hänen kollegoitaan suhtautumaan vakavasti kasvavaan antisemitismiin ja luopumaan Israelin valtioon ja juutalaisiin liittyvästä vihamielisyydestä ja negatiivisista pakkomielteistä.

Peter Östman kehottaa edustaja Kontulaa ja hänen kollegoitaan suhtautumaan vakavasti kasvavaan antisemitismiin ja luopumaan Israelin valtioon ja juutalaisiin liittyvästä vihamielisyydestä ja negatiivisista pakkomielteistä.

– Antisemitismin yleinen lisääntyminen Euroopassa on selvästi havaittavissa. Siksi meidän tulee olla valppaina kaikenlaisiin tähän viittaavien ilmiöiden suhteen, Östman toteaa.

Östmania hämmästyttää keskusteluyhteyden puute – tai vuoropuhelun suuntaaminen totalitaristisiin tai jihadistisiin suuntiin.

–  Valitettavasti vihamielisyys juutalaisvaltiota kohtaan näyttää usein olevan voimakkaampaa kuin valmius dialogiin. Vaikuttaa siltä, että jotkut vasemmistopoliitikot haluaisivat käydä vuoropuhelua mieluummin minkä tahansa totalitaristisen tai jihadistisen valtion kanssa kuin Lähi-idän ainoan demokratian, Israelin kanssa, Peter Östman arvostelee.

Tiedotusvälineiden kyvyttömyys nähdä ja välittää Israelin näkökulmia vaikeisiin tilanteisiin on Östmanin mukaan toinen merkittävä ongelma. Tietämättömyys johtaa myös virheellisiin syytöksiin, mistä Kontulan toimet hänen mielestään selvästi kumpuavat.

– Israelin alkuperästä ja historiasta liikkuu monia väärinkäsityksiä ja harhaluuloja. Maan syntyvaiheisiin ja historiaan sisältyy paljon levottomuuksia, mutta konfliktit liittyvät etupäässä ympäröivien arabimaailman haluttomuuteen hyväksyä juutalaisten tarve ja oikeus omaan valtioonsa.

–  Länsimaisessa demokratiassa jokaisella on tietysti oikeus mielipiteeseensä ja sen vapaaseen ilmaisemiseen.

– Näkemysten olisi kuitenkin perustuttava tosiasioihin. Virheet voivat tällaisissa tapauksissa johtaa erittäin vakaviin seurauksiin, kansanedustaja ja Israel-ystävyysryhmän puheenjohtaja Peter Östman huomauttaa.

 

Ylös