Kristillisdemokraateilla 3,9 prosentin kannatus – ”Otanta nyt näköjään riittävä”, sanoo Essayah

22.1.2020 klo 12:19 Politiikka Kristiina Kunnas

– Edellisen gallupin tulos säikäytti monet, mutta nyt näyttää otanta olleen sopivan kokoinen, sanoo KD:n puheenjohtaja Sari Essayah. Kristillisdemokraatit sai Helsingin Sanomien gallupissa 3,9 prosentin kannatuksen.

Puolueiden kannatus näyttää vakiintuneen viime kuukausina, kertoo Helsingin Sanomien tuore gallup.

Helsingin Sanomien gallupissa suosituin puolue on perussuomalaiset 22,8 prosentin kannatuksella. Toiseksi suosituimpana jatkaa toiseksi suurin oppositiopuolue kokoomus 17,5 prosentin kannatuksella.

Pääministeripuolue SDP:n kannatusprosentti on sama kuin joulukuussa, 15,1. Helsingin Sanomien tulkinnan mukaan pääministeri Sanna Mariniin  kohdistuva suuri ulkomailla osoitettu mielenkiinto ei näy puolueen kannatuksessa.

Vihreät on neljäntenä 12,8 prosentillaan. Kantar TNS:n tekemän gallupin mukaan viidentenä olevan keskustan kannatus koheni 0,4 prosenttiyksikköä ja on nyt 11,5 prosenttia.

Näköjään kannatuksemme on suunnilleen vakiintunut tuohon neljän prosentin tuntumaan. Edellisen gallupin tulos 2,2 prosenttia säikäytti monet. – Sari Essayah

Vasemmistoliiton prosentti on nyt 8,3, RKP:n 4,3 ja KD:n 3,9. Liike Nytin kannatus on 1,7 prosenttia. Kaikki muutokset mahtuvat tilastolliseen virhemarginaaliin. Tutkimukseen haastateltiin puhelimitse noin 2 200 ihmistä.

– Näköjään kannatuksemme on suunnilleen vakiintunut tuohon neljän prosentin tuntumaan. Edellisen gallupin tulos 2,2 prosenttia säikäytti monet, muistuttaa puheenjohtaja Sari Essayah.

– Silloin selitys toki tuli tutkijan suusta, että otanta oli ollut niin pieni. Se näkyi meidän kokoisessa puolueessa isona prosentuaalisena muutoksena, Essayah jatkaa.

 

Ylös