”Huomasi, että holokausti-muistotilaisuudet olivat vaikuttaneet Niinistöön”

5.2.2020 klo 16:12 Eduskunta Samuli Rissanen

– Jokainen, joka on käynyt holokaustin tapahtumapaikoilla, tietää, että se jättää jäljen sydämeen. Huomasi, että muistotilaisuudet olivat vaikuttaneet Niinistöönkin, Sari Essayah arvioi presidentti Sauli Niinistön puhetta.

Valtiosalissa omaa istuntokauttaan aloittelevan Sari Essayah’n ajatukset olivat jo tiivisti tulevassa kevätkaudessa ja ensi vuonna häämöttävissä kuntavaaleissa, mutta kristillisdemokraattien puheenjohtaja kertoi myös vaikuttuneensa presidentti Sauli Niinistö puheenvuorosta valtiopäivien avajaisissa.

Eduskunnan kevätistuntokauden avannut Niinistö tarttui puheessaan antisemitismiin ja rasismiin, joka nostaa päätään Euroopassa, ja myös Suomessa.

Niinistön teemavalinta on ajankohtainen siinäkin mielessä, että hän osallistui viime viikkoina vietettyihin holokausti-muistotilaisuuksiin, joissa muistettiin 75 vuoden takaista Auschwitz-Birkenaun keskitysleirin vapauttamista.

– Jokainen, joka on käynyt holokaustin tapahtumapaikoilla tietää, että se jättää jäljen sydämeen. Huomasin, että muistotilaisuudet olivat vaikuttaneet Niinistöönkin, Sari Essayah arvioi.

Essayah jakaa presidentin huolen antisemitismin ja rasismin uudesta  noususta Euroopassa.

– Meilläkin on synagogia töhritty ja häväisty.

Ylös