KD-listalla 96 ehdokasta Suomen suurimman osuuskaupan HOK-Elannon vaalissa

2.3.2020 klo 18:07 Kotimaa Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraatit sai ison vaalivoiton viime vaaleissa 2016. Nyt HOK-Elannon vaaleissa tavoitellaan uutta vaalivoittoa peräti 96 ehdokkaan voimin.

Kristillisdemokraatit lähtee Suomen suurimman osuuskaupan HOK-Elannon vaaleihin peräiti 96 ehdokkaan voimin. Pääkaupunkiseudun osuuskaupan edellisissä vaaleissa 2016 KD sai ison vaalivoiton: 5,36 % (8 215 ääntä) kannatuksen, 3 paikkaa (+1) edustajistoon sekä paikan myös hallintoneuvostoon.

Kristillisdemokraattien ehdokaslistan kokonaisäänimäärä nousi peräti 66,7 %. Tällä kaudella edustajiston jäseninä ovat toimineet Mika Ebeling Helsingistä, Antero Laukkanen Espoosta ja Pekka Reinikainen Helsingistä.

KD:n ehdokkaille pidettiin koulutustilaisuus Kauniaisissa. Mika Ebeling kertoi työstä edustajistossa ja hallintoneuvostossa, Vantaan KD-kaupunginvaltuutettu ja vaalien ehdokas Tiina Tuomela kertoi kampanjoinnista peilaten myös tuleviin kuntavaaleihin.

Kristillisdemokraatit tavoittelee HOK-Elannon vaaleissa äänimäärän nousua ja vähintään neljää edustajistopaikkaa.

HOK-Elannon talousjohtaja, johtoryhmän jäsen Laura Oja esitteli osuuskaupan toimintaa ja tulevia vaaleja. Puolueen järjestöpäällikkö Mikko Rekimies kertoi vaalien panostuksesta ja merkityksestä ja esitteli vaalien mainontaa.

– HOK-Elannon vaalit ovat tavallaan kuntavaalien esivaalit, koska monet ehdokkaat ovat mukana molemmissa vaaleissa. On tärkeää saada nimi ja kasvot jo nyt äänestäjille esille, Tiina Tuomela kannusti.

Kristillisdemokraatit otti vaalilauseekseen Yhteistyöllä yhteistä etua. Vaalien teemana on Lähipalveluja kotimaisin tuottein.

– Kristillisdemokraatit tavoittelee HOK-Elannon vaaleissa äänimäärän nousua ja vähintään neljää edustajistopaikkaa,   järjestöpäällikkö Rekimies kertoo.

Kaikki KD:n ehdokkaat löytyvät puolueen kotisivulta: kd.fi. HOK-Elannon sivuilta löytyvät äänestystiedot ja-infot, ne voit katsoa täältä

Nyt alkuvuonna on osuuskauppojen edustajiston vaaleja myös KPO Pohjanmaalla, Maakunta Kainuussa, PeeÄssä Pohjois-Savossa, PKO Pohjois-Karjalassa, Pirkanmaa Pirkanmaalla, Suur-Savo Etelä-Savossa, Suur-Seudun osuuskauppa Salon seudulla ja läntisellä Uudellamaalla, TOK Varsinais-Suomessa sekä Varuboden-Osla Uudellamaalla.

Kaikkien osuuskauppavaalien tiedot ovat katsottavissa täältä

Äänestykset ovat jo menossa esimerkiksi Pohjois-Savon PeeÄssässä, ja päättyvätkin jo 9. maaliskuuta. Myös Pohjois-Karjalan PKO:ssa ovat viimeiset vaalipäivät meneillään! Pohjanmaan KPO:ssa äänestys alkoi maaliskuun alussa ja päättyy 16.3., ja Kainuun Osuuskauppa Maakunnan äänestysaika alkoi tänään maanantaina 2. maaliskuuta ja päättyy 16. maaliskuuta.

PeeÄssän vaaleissa jo kiire äänestää – 24.2. – 9.3.

Osuuskauppa PeeÄssä syntyi vuonna 1991, kun Osuuskauppa Koljonvirta ja Kuopion Osuuskauppa yhdistyivät. Osuuskunnan toiminta-alue on Pohjois-Savo (paitsi Jukolan Osuuskaupan alueeseen kuuluva Rautavaara) sekä Etelä-Savon Heinävesi ja Pohjois-Pohjanmaan Pyhäjärvi.

Vaalit menossa myös PKO:ssa – postitse: 24.2. – 5.3. ja verkossa 24.2. – 13.3.

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan PKO:n omistavat yli 98 000 asiakasomistajaa. Näissä vaaleissa PKO:n omistajien keskuudesta valitaan vaaleilla 50 jäsentä edustajistoon.

KPO 1.–16.3.

Osuuskauppa KPO toimii Kokkolan, Vaasan, Pietarsaaren ja Ylivieskan talousalueilla ja on yksi Suomen suurimpia alueosuuskauppoja. KPO:n omistaa yli 125 000 asiakasomistajaa. KPO:n omistajien keskuudesta valitaan 1.-16.3. vaaleilla 70 jäsentä edustajistoon.

Osuuskauppa Maakunnan edustajiston vaalit 2.-16.3.

Kainuun Osuuskauppa Maakunnan edustajistoon kuuluu 30 varsinaista jäsentä.

Suur-Seudun Osuuskaupan vaalit  16. – 31.3.

SSO:n omistaa yli 72 000 asiakasomistajaa Salon seudulla ja läntisen Uudenmaan alueella. Heidän keskuudestaan valitaan vaaleilla 50 jäsentä SSO:n edustajistoon kaudelle 2020-2024.

Osuuskauppavaalit TOK 16. – 31.3.

Turun Osuuskaupan omistavat yli 161 000 asiakasomistajaa. Keväällä 2020 TOK:n omistajien keskuudesta valitaan vaaleilla 60 jäsentä edustajistoon.

Pirkanmaan osuuskauppavaalit 25.3. – 6.4.

Pirkanmaan Osuuskaupan omistavat yli 200 000 asiakasomistajaa. Joka neljäs vuosi Pirkanmaan Osuuskaupalle valitaan 60-jäseninen edustajisto, joka edustaa koko omistajakuntaa osuuskaupan hallinnossa. Äänestysaika on 25.3. – 6.4.

Varuboden-Oslan edustajiston vaalit 26.3.-6.4.

Osuuskauppa Varuboden-Osla Handelslag on Uudellamaalla pääasiassa kaksikielisissä kunnissa sekä Ahvenanmaalla toimiva S-ryhmään kuuluva itsenäinen alueosuuskauppa. Osuuskauppa syntyi länsiuusimaalaisen Osuuskunta Varubodenin ja itäuusimaalaisen Osuuskauppa Oslan fuusioituessa Varuboden-Oslaksi 1. heinäkuuta 2011. Asiakasomistajia on 68 000.

HOK-Elannon edustajiston vaalien äänestysaika 26.3. – 6.4.

Suomen suurimman osuuskaupan HOK-Elannon edustajiston vaalien äänestysaika on 26.3. – 6.4. Äänestää voi helposti joko postitse tai netissä.

Kaikki äänioikeutetut yli 600 000 HOK-Elannon asiakasomistajaa saavat maaliskuun aikana äänestysmateriaalit postitse kotiin.

– HOK-Elannon vaalit ovat tavallaan kuntavaalien esivaalit, koska monet ehdokkaat ovat mukana molemmissa vaaleissa. On tärkeää saada nimi ja kasvot jo nyt äänestäjille esille, Tiina Tuomela kannusti. (Kuva: Mikko Rekimies)

 

 

Ylös