Kansanedustaja Sari Tanus Sitran hallintoneuvostoon

5.3.2020 klo 12:48 Eduskunta Samuli Rissanen

– On mahtavaa päästä tällaiselle näköalapaikalle, kuulemaan eri alojen huippuasiantuntijoita ja visioimaan hankkeita, jotka maailman mittapuussakin ovat merkittäviä ja uutta luovia, Sitran hallintoneuvostossa aloittava kansanedustaja Sari Tanus toteaa.

Agenga 2030, data- ja kiertotalous, megatrendit, kaupungistuminen, syntyvyys, eduskuntatyön uudistaminen ovat mielenkiintoisia aiheita, joihin harva meistä pääsee vaikuttamaan.

Tamperelainen kansanedustaja Sari Tanus pääsee ja puhkuu intoa uudesta tehtävästään Sitran hallintoneuvostossa.

– On mahtavaa päästä tällaiselle näköalapaikalle, kuulemaan eri alojen huippuasiantuntijoita ja visioimaan hankkeita, jotka maailman mittapuussakin ovat merkittäviä ja uutta luovia, hän sanoo.

Toista kauttaan eduskunnan tulevaisuusvaliokunnassa toimiva Tanus arvioi hallintoneuvostossa toimisen mahdollisuutena vaikuttaa Suomen tulevaisuuteen vapaammin, kuin vain kansanedustajana toimiminen.

Sitran toiminnan Tanus näkee hyvin samanlaisena, kuin tulevaisuusvalionkunnan työskentelyn.

– Molemmat pyrkivät katsomaan pitkälle tulevaisuuteen ja löytämään toiminnallaan uusia ideoita ja suuntaviivoja, joita poliittiset päätöksentekijät voivat hyödyntää.

Hallitus antoi 24. lokakuuta esityksen muuttaa Suomen itsenäisyyden juhlarahastosta eli Sitrasta annettua lakia. Esityksen tarkoituksena oli muuttaa Sitran hallintorakennetta koskevaa sääntelyä siten, että se vahvistaa rahaston parlamentaarista ja laaja-alaista ohjausta.

Tänä vuonna Sitralle muodostettiin oma, Suomen pankin pankkivaltuutetuista erillinen hallintoneuvosto. Samalla Sitran hallintoneuvostoa laajennettiin niin, että se on parlamentaarisesti koottu. Näin hallintoneuvosto pyrkii vastaamaan asiantuntemukseltaan ja tulevaisuuteen suuntautumiskyvyltään paremmin Sitran tarpeita.

Sitran yliasiamiehenä toimii Jyrki Katainen ja hallintoneuvosto koostuu parlamentaarisesti valituista kolmestatoista kansanedustajasta.

Ylös