KD:n tilaisuudet ja jäsenkokoukset perutaan ainakin kuukauden ajaksi

12.3.2020 klo 20:18 Kenttätoiminta Merja Eräpolku

Eduskuntapuolueiden puoluesihteerit ovat tänään 12.3. yhdessä sopineet, että puolueiden yleisötilaisuudet ja kokoontumiset perutaan toistaiseksi pääsiäiseen saakka. Tämä tarkoittaa sitä, että myös kaikki KD-puolueen tilaisuudet perutaan.

– Erilaiset työryhmät voivat kokoontua skypellä, sähköpostin välityksellä tai puhelimitse. KD-Akatemian aloitus lykkääntyy näillä näkymin seuraavaan aiottuun tapaamiseen eli 16. toukokuuta, kertoo päätöksen käytännön vaikutuksista KD:n puheenjohtaja Sari Essayah.

Viestissään puolueen ja piirien vastuunkantajille Essayah toteaa, että piirikokoukset, jotka on suunniteltu pidettäväksi ennen pääsiäistä, kannattaa siirtää touko-kesäkuulle.

– Yhdistyslain asiantuntija Lauri Tarasti on viestinyt, että koronaepidemia on sellainen, jonka perusteella yhdistysten vuosikokousten määräaikoja voidaan venyttää.

– Kun fyysisiä kokoontumisia on nyt syytä välttää, niin puolueen sanomaa voi pitää esillä sosiaalisessa mediassa ja lehtien mielipidekirjoituksin, Essayah muistuttaa.

KD suosittaa myös huomisesta lähtien puoluetoimistolla etätyöhön siirtymistä. Puolueen ja myös eduskuntaryhmän työntekijöitä saa kuitenkin normaalisti kiinni puhelimella ja sähköpostilla.

– Mikäli tulee tarvetta puoluetoimistolla käyntiin, siitä tulee sopia etukäteen Miia Marjakankaan kanssa, Essayah neuvoo.

Eduskunnan puhemiesneuvosto päätti keskiviikkona 11.3., että kokouksia ja -seminaareja, joihin osallistuu ulkopuolisia henkilöitä, ei toistaiseksi järjestetä eduskunnassa. Henkilökohtaisia vieraita voi ottaa vastaan vain työtehtäviin liittyen, ei tutustumiskäynneille. Valiokunnat ja eduskuntaryhmät voivat kutsua asiantuntijoita entiseen tapaan. Vain valtiopäivätyöskentelyn kannalta välttämättömät kotimaan- ja ulkomaanmatkat voi toteuttaa. Eduskunnan ja eduskuntaryhmien henkilöstö tekee töitä mahdollisuuksien mukaan etänä.

Ylös