– Nyt on aika sulkea yökerhot ja viihderavintolat sekä puuttua tarpeettomaan oleskeluun kauppakeskuksissa, Päivi Räsänen vaatii

22.3.2020 klo 16:35 Politiikka Samuli Rissanen

– Tärkeintä on nyt keskittyä voimakkaasti jarruttamaan koronaepidemian leviämistä, jotta henkeä pelastava terveydenhuollon toimintakyky säilyisi, kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen sanoo.

– Nyt hallituksen tulee käyttää eduskunnan sille antamia poikkeusvaltuuksia ja sulkea yökerhot, baarit ja viihderavintolat sekä muut viihdekeskukset. Samoin tarpeettomaan oleskeluun kauppakeskuksissa tulisi selkeästi puuttua, kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen sanoo.

Hän muistuttaa, että monet yritykset, kuten erikoistavaraliikkeet ovat ottaneet keskeytysvakuutuksen, johon ei voi edes turvautua ilman valtiovallan määräystä.

– Senkin vuoksi tarvitaan sellaisia määräyksiä, joilla kansalaisten asiointi rajattaisiin vain välttämättömiin ostoksiin, kuten päivittäis- ja elintarvikemyymälöihin sekä apteekkeihin.

Kirkot on suljettu, nyt on aika sulkea myös yökerhot ja viihderavintolat

Tänään kirkot ovat olleet suljettuina ja jumalanpalveluksiin on osallistuttu kodeissa netin, radion tai television välistyksellä. Päivi Räsänen huomauttaa, että kansalaiset ymmärtävät laajasti kiellon kokoontua ja ohjeen turvaväleistä.

– Pääministeri Marinin hallitus ansaitsee tässä täyden tuen. Silti edelleen meillä on toimintaa, jossa tarpeettomasti kootaan väkijoukkoja.

Suomessa on THL:n mukaan (22.3. klo 14.03) 626 laboratoriovarmennettua koronavirustartuntaa.

Sairaalahoitoa vaativia potilaita on keskussairaaloissa 43, joista 12 on teho-osastolla.Yksi henkilö on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin.

Ylös