– Päiväkotilapset ja 1-3-luokkalaiset on pidettävä kaikin keinoin etäopetuksessa kotona, Sari Tanus vetoaa sekä hallitukseen että vanhempiin

23.3.2020 klo 14:51 Politiikka Samuli Rissanen

– Vanhempien ja huoltajien on käytettävä kaikki mahdolliset keinot pitääkseen päiväkotilapset ja kaikki 1-3 -luokkalaiset lapset etäopetuksessa kotona. Vaikka järjestely voi näyttää vaikealta tai mahdottomalta, niin silloinkin on pyrittävä löytämään luovia ratkaisuja lasten kotona pitämiseksi, Sari Tanus sanoo.

Kansanedustaja ja erikoislääkäri Sari Tanus vaatii hallitukselta tiukempia linjauksia ja selkeää ohjeistusta koskien 1-3 luokkien oppilaiden lähiopetusta.

Tanus toivoo, että vanhemmat yhdessä lähipiirin ja opettajien kanssa kääntävät kaikki mahdolliset kivet ja kannot ratkaisujen löytämiseksi, lasten kotona pitämiseksi

Vaikka hallituksen linjaus mahdollistaa tarvittaessa lasten päiväkotiin viennin ja alaluokkalaisten lähiopetukseen laittamisen, niin Tanus toivoo, että vanhemmat yhdessä lähipiirin ja opettajien kanssa kääntävät kaikki mahdolliset kivet ja kannot ratkaisujen löytämiseksi, lasten kotona pitämiseksi.

– Vaikka järjestely voi näyttää vaikealta tai mahdottomalta, niin silloinkin on pyrittävä löytämään luovia ratkaisuja lasten kotona pitämiseksi, Tanus painottaa.

Naapurustosta tai lähipiiristä voi esimerkiksi löytyä vähän vanhempi koululainen, nuori opiskelija tai etätyötä tekevä, joka voi olla apuna.

– Ensimmäinen ”työkokemus” meillä monilla on ollut juuri ”lapsenlikkana” olemisesta naapurin tai äidin työkaverin apuna, pienten koululaisten tukena  olemisesta,Tanus muistuttaa.

Hallitukselta on antanut muuttuvia linjauksia koronavirusepidemian aikaisesta päiväkotien ja koulujen toiminnasta, erityisesti liittyen 1-3 luokkien oppilaiden lähiopetukseen osallistumisesta. Tämä on aiheuttanut hämmennystä ja hätäännystä niin perheissä, kuin opettajienkin keskuudessa.

– Lähikontaktien tiukka rajaaminen ja niiden välttäminen, kotona pysyminen, on huolellisen käsi- ja yskimishygienian rinnalla tärkein koronavirustartuntojen ehkäisykeino. Tämä koskee myös päiväkoteja ja kouluja,Tanus muistuttaa.

 

Ylös