PS veti pois välikysymyksensä – ”Keskitetään voimat epidemian torjuntaan”, Östman sanoo

24.3.2020 klo 12:18 Eduskunta Merja Eräpolku

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on tänään päättänyt vetää pois välikysymyksen hallituksen turvapaikkapolitiikasta koronatilanteen vuoksi. KD eduskuntaryhmässä päätöstä pidetään oikeana.

– Nyt tarvitaan yhtenäisyyttä ja voimavarat on keskitettävä siihen, miten pystymme parhaiten torjumaan koronaepidemiaa, sanoo kansanedustaja ja puolueen 1. varapuheenjohtaja Peter Östman.

Hän kertoo, että KD:n kansanedustajat olivat jo viime viikolla sopineet, että mikäli välikysymyskeskustelu tulee, eivät kristillisdemokraatit esitä epäluottamusta eivätkä myös kannata sitä. Alunperin KD eduskuntaryhmä oli ilmoittanut tekevänsä oman epäluottamuslauseen, vaikka se ei Perussuomalaisten välikysymystekstiin yhtynytkään.

– Hallitukselle halutaan työrauha tässä poikkeustilanteessa. Kyllä tämä päätös oli Perussuomalaisilta oikein. Myös meiltä on myös vedottu sen puolesta, että näin toimisivat, Östman sanoo.

Hallitukselle halutaan työrauha tässä poikkeustilanteessa.

Hallituksen oli määrä vastata välikysymykseen keskiviikkona 25.3. Välikysymyksessä vaadittiin vastauksia Suomen linjaan Kreikan ja Turkin välisessä siirtolaiskriisissä ja Suomen toimenpiteitä, mikäli siirtolaiskriisi saavuttaa Suomen rajat. Euroopan maat ovat sulkeneet koronan vuoksi rajansa.

Ylös