Koronakriisi on lisännyt ruoka-avun tarvetta jopa puolella – Antero Laukkanen vaatii järjestöille lisää rahaa ruoka-avun toteuttamiseen

14.4.2020 klo 16:47 Politiikka Samuli Rissanen

Koronakriisin aiheuttamat lisäkustannukset ja tiukentunut talous näkyvät myös ruoka-apuhakemuksissa. KD:n kansanedustaja ja sosiaalineuvos Antero Laukkanen vaatii, että hallitus huomio akuutin avuntarpeen lisätalousarviossa.

Kansanedustaja ja ruoka-avun ammattilaisena tunnettu sosiaalineuvos Antero Laukkanen kertoo, että koronavirusepidemiasta juontuva kriisi on ajamassa lukuisat suomalaiset taloudellisesti äärimmäisen ahtaalle.

– Ruoka-avun piiriin on kriisin keskellä hakeutunut lapsiperheitä ja sellaisia hakijoita, jotka eivät ole ennen tarvinneet apua

– Ruoka-avun piiriin on kriisin keskellä hakeutunut lapsiperheitä ja sellaisia hakijoita, jotka eivät ole ennen tarvinneet apua, Laukkanen kertoo.

Ruoka-apua toimittavat järjestöt ovat arvioineet, että avun tarve on kasvanut noin puolella. Jo ennen koronakriisiäkin 20 000-25 000 ihmistä haki viikoittain ruokaa leipäjonoista.

Laukkanen ehdottaa, että hallitus kohdentaisi 2 miljoonaa euroa ruoka-aputoimintaan, jotta järjestöt kykenevät vastaamaan lisääntyneeseen tarpeeseen.

– Ihmettelen suuresti, miksei ruoka-apu ollut mukana jo tässä lisätalousarviossa. Hallituksen on syytä huomioida ruoka-avun tarpeet seuraavassa lisätalousarviossaan toukokuussa, hän sanoo

Myös Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä aikoo nostaa ruoka-aputoiminnan tarpeen esille lisätalousarviota koskevassa vastalauseessaan.

Ylös