”Tämä on hyvin keskeinen oikeudenmukaisuuskysymys” – Sari Essayah ryöpytti hallitusta yritystukien valumisesta ”firaabeleille konsulteille”

21.4.2020 klo 15:39 Eduskunta Samuli Rissanen

BusinessFinlandin tukipäätöksiä on valunut yrityksille, jotka eivät niitä tarvitse ja erilaisille firaabeleille yrityskonsulteille ja muille, Sari Essayah sanoo.

– Millä tavalla te korjaatte tämän ongelman, hän kysyi hallitukselta.

Kristillisdemokraatit kiinnittivät huomiota jo viime torstain kyselytunnilla siihen, että nyt jaettavat yritystuet niin BusinessFinlandin kuin Ely-keskustenkin kautta kohdistuvat kehittämishankkeisiin eivätkä suurimpaan ongelmaan eli akuuttiin kassakriisiin.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah nosti jälleen tukien jakoperusteisiin liittyvät ongelmat esiin eduskunnassa, joka pohtii parhaillaan julkisen talouden tilaa.

BusinessFinlandin tukipäätöksiä on valunut yrityksille, jotka eivät niitä eniten tarvitse ja erilaisille firaabeleille yrityskonsulteille ja muille

– Nyt olemme lukeneet lehdistä, että BusinessFinlandin tukipäätöksiä on valunut yrityksille, jotka eivät niitä eniten tarvitse ja erilaisille firaabeleille yrityskonsulteille ja muille, Sari Essayah sanoo.

Hän kysyi hallitukselta, millä tavalla se aikoo korjata ongelman.

– Jos ajatellaan tulevia vuosia, nyt otetaan miljardiluokalla velkaa. Veronmaksajien maksuhalukkuus on varmasti tulevina vuosina parempi, jos tiedetään että yritystuilla on oikeasti pelastettu suomalaisten työpaikkoja eivätkä ne ole valuneet ylimääräiseen voitonjakoon ja yrityksille, jotka eivät tukia tarvitse.

– Tämä on hyvin keskeinen oikeudenmukaisuuskysymys, Essayah vetosi.

Ylös